Αθλητισμός

Ασύλληπτα νούμερα από Βασιλειάδη αν γίνουν 12 οι ομάδες - Τι ποσό πρότεινε στις ΠΑΕ!

H αναδιάρθρωση που ήθελε τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δεν θα συντελεστεί, αφού οι περισσότερες ομάδες ήταν αρνητικές, όμως η συμφωνία που παρουσιάστηκε στην συνάντηση της Τετάρτης αφορούσε σε πάρα πολλά λεφτά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για 50 εκατ. ευρώ την αμέσως προσεχή σεζόν, δηλαδή περίπου 10 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα έδωσε η Nova την τελευταία σεζόν με κεντρική διαχείριση.

Για την σεζόν 2019-20 και αν το πρώτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα μειώσει τις ομάδες σε 12, θα δοθούν μοιραστούν περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, μιλάμε για περίπου 250 εκατ. ευρώ εξασφαλισμένα για την επόμενη πενταετία! Αρκεί, την σεζόν 2019-20, να δημιουργηθεί η Super League 1, η Super League 2 και η ημιεπαγγελματική Football League, με 12 ομάδες έκαστη.

Το πώς θα φτάσουμε σε αυτά τα νούμερα, δηλαδή το πόσες ομάδες και με ποιο τρόπο θα υποβιβαστούν τη προσεχή σεζόν, ο υφυπουργός Αθλητισμού το αφήνει στις ΠΑΕ.

Το σχέδιο σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα με το παραπάνω αντίτιμο, είναι να αγοράσει τα δικαιώματα όλων των ομάδων η Nova και εν συνεχεία να δοθεί ένα σημαντικό πακέτο αγώνων στην ΕΡΤ που θα καλύψει την οικονομική διαφορά.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ