Σκοπιανό

Αρνητική προσέγγιση Γεννηματά στη συμφωνία: «Βλέπει» προβλήματα για βιώσιμη λύση

Αρνητικά προσεγγίζει η Φώφη Γεννηματά τη συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.

«Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων. Η υλοποίησή της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της πριν από λίγη ώρα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κάνει λόγο για αβεβαιότητες και πως υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης.

«Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με την νέα ονομασία και εάν η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ σταλεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Επισημαίνει τις επιβλαβείς κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις επιπτώσεις από την εμπλοκή του θέματος στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας την οποία κατηγορεί για διγλωσσία και χειρισμούς υπογραμμίζοντας ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και στο μείζον αυτό Εθνικό θέμα.

Επίσης, η κ. Γεννηματά επικρίνει και τη ΝΔ καθώς φέρει διαχρονικά την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος και με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις της, δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής. Για το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ