Κοινωνία

Απίστευτη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας! Δείτε τι έκρυβε 57χρονος στην Αταλάντη (Εικόνες)

Ένας 57χρονος ιδιοκτήτης κτήματος ήταν ο αρχαιοκάπηλος που είχε κρύψει μέσα σε πλαστικές σακούλες εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής και της 7ης ΕΜΑΚ κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Λοκρίδας, την περασμένη Πέμπτη.

Η Ασφάλεια Λαμίας εξιχνίασε την υπόθεση και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του κτήματος στη θέση «Σικοκούρι».

Ο αρχαιοκάπηλος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση μνημείων, που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπάγονται στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων εργαλεία που χρησιμοποιούνται για ανασκαφές και συντήρηση αρχαίων αντικειμένων και διάφορα τελάρα και σύνεργα καθαρισμού και συγκόλλησης του 57χρονου, που οδήγησαν στην ταυτοποίησή του.

Όπως ανακοινώθηκε κατασχέθηκαν επίσης, ειδώλια ίππου με ιππέα και τμήματα ειδωλίων ίππου, ακέραιο ειδώλιο ιστάμενης ανδρικής μορφής (Απόλλωνος) με λύρα στο αριστερό χέρι, ακέραιο ειδώλιο καθιστού αγοριού με κωνικό πίλο, αέραιο ειδώλιο γυμνού αγοριού, σε οκλάζουσα στάση, κεφαλές πήλινων ειδωλίων, με περίτεχνη κόμμωση και επίθετη ερυθρή και λευκή βαφή, ειδώλια διαφόρων ζώων, κεφαλές πήλινων ανδρικών ειδωλίων με περίτεχνη κόμμωση και ερυθρό επίθετο χρώμα στο δέρμα, καθιστό ειδώλιο γυμνής ανδρικής μορφής σε οικοτεχνική δραστηριότητα, καθιστή γυναικεία μορφή σε οικοπαρασκευαστική ιδιότητα, κεφαλή γυναικείου ειδωλίου με περίτεχνη κόμμωση και πόλο, κεφαλές ανδρικών ειδωλίων με στεφάνια και πολλά άλλα.

Η καταγραφή τους συνεχίζεται από τους ειδικούς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας.

    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...