Σκοπιανό

Αντιναύαρχος γράφει για τη συμφωνία των Πρεσπών, τις κρεμάλες και τους προδότες

Η σύγχυση του γεωγραφικού προσδιορισμού των ορίων της Μακεδονίας με την ιστορία της, αποτελεί το μείζον πρόβλημα στις πρόσφατες αντιπαραθέσεις στην Ελληνική κοινωνία. Βέβαια η πολιτική εκμετάλλευση από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τους ακροδεξιούς ηγετίσκους, που ζητούσαν σκαλοπάτι για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν επιτρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για να γίνει κατανοητό το θέμα.

Δεν θεωρώ αναγκαία μια ανάλυση της συμφωνίας, όπως κάνουν οι περισσότεροι, επειδή δεν έχω πρόσβαση σε όλο το διατιθέμενο υλικό, τις πιέσεις, τα ανταλλάγματα, τους εκβιασμούς που πάντα είναι πιθανόν να κρύβονται κάτω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαι σίγουρος όμως ότι η προσπάθεια του Υπουργού των Εξωτερικών εστιάστηκε σωστά στον γεωγραφικό προσδιορισμό και στον διαχωρισμό από την ιστορική κληρονομιά των Ελλήνων. Άλλωστε μια έντιμη συμφωνία συγκρινόμενη με μια άκαρπη διαφωνία, έχει μόνο κέρδη, μικρά ή μεγάλα.

Θέλω όμως μέσα από αυτή τη μικρή παρέμβαση να δηλώσω ότι δεν υπάρχει σήμερα χειρότερη βοήθεια προς την πατρίδα μας από το να μιλάμε για προδότες και κρεμάλες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που μιλούν για προδοσίες και εκτελέσεις «υπευθύνων», είναι αυτοί που δεν μπορούν να σταθούν με γόνιμες προτάσεις σε ένα δημόσιο λόγο προς τους Έλληνες.

Ας μην αφήνουμε τις παλινωδίες και τα πολιτικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που έχουν όντως φορτίσει αρνητικά τον Ελληνικό λαό, να γίνουν η αιτία για διχασμό. Οι εκλογές είναι κοντά και ο κάθε ένας δημοκρατικά μπορεί εκφράσει την βούλησή του. Να είστε όμως βέβαιοι για την αποδοχή της συμφωνίας και από την επόμενη κυβέρνηση, όποια και να είναι, στο επίμαχο αυτό θέμα.

Επειδή είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Υπουργό των Εξωτερικών, που είναι ο πρωτεργάτης της συμφωνίας, έχω την δυνατότητα να καταθέσω ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έξυπνο και μεθοδικό άνθρωπο, με αναμμένη τη φλόγα του πραγματικού πατριωτισμού και μια ολοκληρωμένη πολιτική προσωπικότητα. Η ερχόμενη συμφωνία με την Αλβανία θα είναι ένα ακόμη μεγάλο θετικό γεγονός για τα πολύπαθα Βαλκάνια και θα στείλει μηνύματα στην Ανατολή (για όσους το αντιλαμβάνονται).

Του Αντιναυάρχου (εα)

Νίκου Κρυονερίτη

militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ