Κοινωνία

Ένα Dacia 1300 βάζει δύσκολα σε μια BMW 335d xDrive (βίντεο)

Το Dacia 1300 ήταν ένα μικρομεσαίο μοντέλο της ρουμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Dacia. Βασιζόταν στο Renault 12 και η παραγωγή του ξεκίνησε το 1969 και ολοκληρώθηκε το 2004. Αποτελούσε το αντίπαλο δέος των αντίστοιχων μοντέλων που κατασκεύαζαν άλλες εταιρείες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, όπως η Skoda, η Lada, η Moskwich και η Wartburg.

Ο κινητήρας όπως υποδήλωνε και η ονομασία του μοντέλου ήταν 1.300 κ. εκ., 8βάλβιδος και απέδιδε 54 hp και 96 Nm ροπής. Ένα τέτοιο Dacia αποτέλεσε τη βάση για την κατασκευή του θηρίου που μπορείτε να δείτε στο βίντεο. Και το χαρακτηρίζουμε «θηρίο» διότι τη θέση του 1.300άρη κινητήρα έχει πάρει ένας υπετροφοδοτούμενος 1,8 λίτρων, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει και σύστημα τετρακίνησης! Η δε απόδοση έχει εκτοξευτεί στους 500 hp!

Κάπου στη Ρουμανία, λοιπόν, το εν λόγω Dacia βρέθηκε σε πίστα ντράγκστερ για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε άλλα «περιποιημένα» οχήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων πολύ πιο σύγχρονα και τεχνολογικά προηγμένα.

Ένα από αυτά που αντιμετώπισε ήταν και μια BMW 335d xDrive, τετρακίνητη και απόδοση επίσης 500 hp. Σύμφωνα με μετρήσεις, η BMW κάνει τη διαδικασία του 0-100km/h σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα. Στα πρώτα μέτρα πάντως, το γερμανικό αυτοκίνητο, τα βρήκε σκούρα απέναντι στο Dacia που έτσι κι αλλιώς έκλεψε την παράσταση...

https://youtu.be/zURUAR8h800

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ