Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδινές ώρες η ανατολική Στερεά.

Αύριο, Πέμπτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Τετάρτη, θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Για την Πέμπτη, προβλέπεται κακοκαιρία στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο, στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ