Εθνικά θέματα

Έκλεισε η νέα συνεργασία μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΕΚΠΑ - Αύριο «πέφτουν οι υπογραφές»

Πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα υπογραφεί την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» .

Η εν λόγω συμφωνία συνεργασίας θα υπογραφεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη και τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο.

Το παρών στην τελετή θα δώσουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των τριών Γενικών Επιτελείων, οι Πρυτανικές Αρχές και μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης στην τελετή θα παρευρεθούν οι αρμόδιοι σε θέματα εκπαίδευσης επιτελείς των Γενικών Επιτελείων, οι κοσμήτορες και καθηγητές των τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ).

Η συνεργασία μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του ΕΚΠΑ θα αφορά σε πλήθος τομέων και δράσεων, αλλά και θα συμπυκνώνει εργασία και μελέτη, που από κοινού έκαναν στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κοινός τόπος αυτής της συνεργασίας είναι η ελληνική κοινωνία και οι ανάγκες της, η πρόοδος της επιστήμης και η διεύρυνση των πεδίων της.

Τα πεδία εφαρμογής και ανταλλαγής συνεργασίας θα είναι η Εκπαίδευση, η Έρευνα και Ερευνητικές Υποδομές αλλά και οι Λοιπές Δράσεις και Υπηρεσίες, όπως, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση κοινών συμβουλευτικών επιτροπών, ψηφιοποίηση μουσείων και πολιτιστικών χώρων, συνεργασία στον τομέα της Υγείας, κοινές εκδόσεις.

Η παρούσα συμφωνία αποτελεί επιστέγασμα της μέχρι τώρα μακράς και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ