Κόσμος

Έδεσε στα νότια των Χανίων το «χρυσό» κότερο του Σεΐχη και πρωθυπουργού του Κατάρ

Πρόκειται για ένα πλωτό γιγαντιαίο παλάτι, που πλασάρεται ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα και υπερπολυτελέστερα γιοτ σε όλο τον κόσμο, και τις τελευταίες ώρες έχει δέσει ανοικτά της Αγιάς Ρουμέλης στα νότια του νομού Χανίων.

Ο λόγος για το “τέρας των θαλάσσιων γιοτ” ονόματι “Al Mirqab”, ιδιοκτησίας της βασιλικής ηγεσίας του Κατάρ, που το πρωί της Τετάρτης έριξε άγκυρα στα ανοικτά των Σφακίων.

Το μήκους 133 μ. “Al Mirqab” έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 2008, όταν ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, αισθάνθηκε πως ήταν μικρό το μήκους 90 μ. Oceanco το οποίο είχε έως τότε.

Ταξιδεύει με 18.7 κόμβους, ενώ μπορεί να« πιάσει» και τους 20.3.

Φτιαγμένο κατά παραγγελία του πρωθυπουργού του Κατάρ, δεν θα μπορούσε παρά να ξεπερνά τη φαντασία και στην πολυτέλεια.

Διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζασίμ Αλ Θανί αλλά και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο.

Για να καταλάβει κανείς το εσωτερικό του- καθώς οι φωτογραφίες είναι σπάνιες- κάθε δωμάτιο διαθέτει σαλόνι, διπλή κρεβατοκάμαρα και μπάνιο.

Όσο για το προσωπικό, που φροντίζει να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη και των φιλοξενούμενών του, είναι 55 άτομα. Και βέβαια υπάρχουν οι πολυτελείς χώροι όπως κινηματογράφος, εξωτερικά μπαρ και τζακούζι, εσωτερική πισίνα και χώρος προσγείωσης ελικοπτέρου.

Ολα αυτά ανεβάζουν και το κόστος του, καθώς εκτιμάται πως αξίζει από 250 έως 300 εκατομμύρια δολάρια.

Προς το παρόν πιθανολογείται ότι οι επιβαίνοντες της πελώριας θαλαμηγού είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης σεΐχης και πρωθυπουργός, ενώ άγνωστο είναι το πόσο θα παραμείνουν στα Χανιά, μέχρι το επόμενο “βίρα της άγκυρες”.

Πηγή: www.zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...