Οικονομία

Άναψαν «φωτιές» οι δασμοί Τραμπ: Οι υπουργοί Οικονομικών των G-7 προειδοποιούν με εμπορικό πόλεμο

Αντιμέτωπος με την οργή των συναδέλφων του στους G7 βρέθηκε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στιβ Μνούτσιν, που δέχθηκε έντονη κριτική για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο Γάλλος Μπρούνο Λεμέρ προειδοποίησε ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα σε λίγες μέρες.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He στο Πεκίνο για να προσπαθήσει να μειώσει τις εμπορικές εντάσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε το BBC, υποστήριξε ότι η επιβολή δασμών προστατεύει τη βιομηχανία χάλυβα των ΗΠΑ, κάτι που λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Διαμαρτυρήθηκε ακόμα για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη και αλλού.

«Είναι ώρα να ξυπνήσουμε», κατέληξε.

Τι συνέβη στο Γουίσλερ;
Σε μια θερμή συνάντηση στο καναδικό χιονοδρομικό κέντρο, η ΕΕ και ο Καναδάς απείλησαν να αντιδράσουν.

Όμως ο κ. Μνούτσιν αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ σταμάτησαν να ηγούνται στην παγκόσμια οικονομία και δήλωσε ότι είχε μεταφέρει τις έντονες αντιδράσεις των άλλων χωρών στον κ. Τραμπ.

Δεν υπήρξε κοινή δήλωση στο τέλος της συνάντησης γεγονός που σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC είναι ένα σαφές σημάδι της διαφωνίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο διάλογος είναι πιθανό να συνεχιστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, όταν οι ηγέτες των G-7 – ανάμεσα τους και ο Τραμπ - συναντηθούν για σύνοδο κορυφής στο Κεμπέκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ