Κοινωνία

Άμφισσα: Πυροβόλησε το κορίτσι ενώ χόρευε! Ξεσπά η μητέρα της: «Σκότωσε το μωρό μου»


Καζάνι που βράζει θυμίζει η Άμφισσα, λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή μίας 13χρονης. Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης και την ίδια στιγμή συγγενείς των Ρομά σχεδόν από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται στον καταυλισμό.

Μητέρα 13χρονης: Ζητώ δικαίωση, είδα ότι αυτός τη σκότωσε

Η Άμφισσα πενθεί τον χαμό ενός αθώου κοριτσιού. Οι συγγενείς της ζητούν εκδίκηση. Ο φερόμενος ως δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Η μητέρα της μικρής συγκλονισμένη από την απροσδόκητη απώλεια, μίλησε στην εκπομπή TatianaLive για το πώς έγινε το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο φερόμενος ως δράστης πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με το αυτοκίνητό του έξω από τον καταυλισμό. Ρομά του έκαναν παρατήρηση καθώς εκεί περνούν και παίζουν παιδιά και υπήρχε κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο 34χρονος επιχειρηματίας σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αντέδρασε και αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Κάποιοι ρομά τότε φέρονται να χειροδίκησαν εναντίον του. Εκείνος εξοργισμένος έφυγε και επέστρεψε με το όπλο του….

Ο 34χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές. Η μια σφαίρα τραυμάτισε έναν 35χρονο στο πόδι. Η άλλη βρήκε την μικρή Γιαννούλα και τη σκότωσε…

«Χόρευε η κόρη μου, εγώ ήμουν απέναντι και άκουσα τον πυροβολισμό. Βλέπω την κόρη μου κάτω. Μου σκότωσε την κόρη αυτός, σηκώθηκε κι έφυγε. Τον είδα ότι ήταν αυτός. Μου σκότωσε το μωρό, εγώ έσπασα το σπίτι του, εγώ έβαλα φωτιά στο αυτοκίνητό του. Σκότωσε την κόρη μου. Ήταν κι άλλα παιδιά που χόρευαν εδώ. Δεν πρόλαβε να φύγει το κορίτσι μου. Εγώ τη σήκωσα από κάτω…» λέει η μητέρα της 13χρονης στην εκπομπή Tatiana Live με την Τατιάνα Στεφανίδου στο Epsilon.

«Ζητάω δικαίωση. Η κόρη μου έφυγε. Αυτός να σαπίσει στη φυλακή, να κλειστεί όλα τα χρόνια μέσα. Πέθανε σαν ένα αρνί, έτσι πετάχτηκε το αίμα της… εγώ την πήγα στο νοσοκομείο, ήταν γεμάτη αίματα, το κορίτσι μου ήταν “σβησμένο”» συνεχίζει η μητέρα της 13χρονης κοπέλας στη συγκλονιστική της μαρτυρία…

«Σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνονος» καταλήγει η μητέρα της Γιαννούλας…

https://www.youtube.com/embed/xv4NIRaUwu8?feature=oembed

Συγκέντρωση… μπαρούτι

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους αρμόδιους είναι μία «συγκέντρωση πολιτών» που προγραμματίζεται για τις 19:00, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει κανείς ποιος τη συγκαλεί, με ποια αφορμή και κυρίως με ποιο προσανατολισμό. Σχεδόν όλα τα δημόσια κτίρια στην Άμφισσα παραμένουν φρουρούμενα και η Αστυνομική Διεύθυνση έχει ενισχυθεί με διμοιρίες από τους γειτονικούς νομούς. Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η παρουσία περιπολιών της αστυνομίας, πεζών αλλά και με αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα το κέντρο της πόλης να θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας αποφεύγει να αναφερθεί στα οποιαδήποτε περιστατικά προηγήθηκαν, καθώς όπως υπογραμμίζουν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι εκδοχές είναι πολλές και διαφορετικές και πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση είναι δύσκολο να έχουμε βγάλει τα ασφαλή συμπεράσματα».

Πάντως, αυτήν τη στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην απογευματινή συγκέντρωση, η οποία δείχνει να την ανησυχεί ιδιαίτερα.

«Μεμονωμένο περιστατικό»

Ο δήμαρχος Άμφισσας, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε ως μεμονωμένο το συγκεκριμένο περιστατικό. «Αυτό το περιστατικό δεν αποδίδει την ταυτότητα της ήσυχης πόλης που είναι η Άμφισσα» δήλωσε.

Ο δήμαρχος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση στη μνήμη της 13χρονης που έχασε τη ζωή της, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, θεωρώντας πως «δεν μπορεί κανείς από οποιαδήποτε πλευρά να εκμεταλλευτεί ένα τόσο τραγικό γεγονός». Εκφράζει και ο ίδιος την απορία του για τη «συγκέντρωση των πολιτών», θεωρώντας ότι «τέτοιες συγκεντρώσεις σ’ αυτόν τον χρόνο δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό». Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, «αυτήν τη στιγμή προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τη θέληση της ευρύτερης κοινωνίας της πόλης, ανεξάρτητα από ακραίες φωνές απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται».

Κρατά, μάλιστα, αποστάσεις ακόμη και από την απογευματινή συγκέντρωση, καθώς, όπως σημειώνει, «πρόκειται για μία συγκέντρωση που δεν ξέρουμε ούτε ποιος την προσκαλεί, δεν ξέρουμε την ταυτότητά της και πολύ, δε, περισσότερο πρόκειται για μία συγκέντρωση, η οποία συγκαλείται μέσα από τα social media. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας να κουβεντιάσουμε οτιδήποτε. Τώρα δεν είναι η ώρα, καθώς η σημερινή μέρα είναι μία μέρα θλίψης για την πόλη». «Παρόμοιο έγκλημα στην Άμφισσα έχει να γίνει από τις αρχές της δεκαετίας του ’80» υπενθυμίζει.

Καταζητείται ο δράστης, αντίποινα από τους συγγενείς της μικρής

Την ίδια στιγμή, στον καταυλισμό των τσιγγάνων το κλίμα είναι ιδιαίτερα έντονο. Μάλιστα, ανάμεσά τους υπάρχουν και φωνές οι οποίες ανεβάζουν τους τόνους λέγοντας ότι «θα καεί η πόλη μετά την κηδεία του παιδιού». Ωστόσο, υπάρχουν και περισσότερο ψύχραιμοι, οι οποίοι θεωρούν ότι η σύλληψη του δράστη θα είναι το βάλσαμο για την εκτόνωση της κατάστασης.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης καθώς γνωρίζει πολύ καλά την ευρύτερη περιοχή, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις που ασχολούνται με την υπόθεση ερευνούν κάθε σημείο, θεωρώντας πως αργά ή γρήγορα θα φτάσουν στα ίχνη του.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ομάδες Ρομά από τους καταυλισμούς της περιοχής προχώρησαν σε αντίποινα: Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του δράστη, έσπασαν τη τζαμαρία του κρεοπωλείου που διατηρεί στο κέντρο της πόλης και απείλησαν την οικογένειά του και την οικογένεια του αδερφού του. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία διατήρησαν όλη τη νύχτα με στόχο να αποτρέψουν ευρύτερα επεισόδια.

«Ήταν μία εφιαλτική νύχτα»

«Είναι μία δύσκολη επιχείρηση όλη αυτή που εξελίσσεται από χθες το βράδυ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Φωκίδας, Παρασκευάς Δρόσος, προσθέτοντας πως «ακόμα δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη των πραγματικών περιστατικών».

Όπως τόνισε ο κ. Δρόσος, «αυτήν τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητούμε τον δράστη στα σημεία διαφυγής του, να παίρνουμε προληπτικά μέτρα για την οικογένειά του και τα συγγενικά του πρόσωπα, αλλά και ευρύτερα μέτρα για αποφυγή επεισοδίων εντός της πόλης. Ήταν μία εφιαλτική νύχτα αυτή που περάσαμε». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Φωκίδας στρέφει το βλέμμα του στην κηδεία της 13χρονης, αλλά και στον χρόνο μετά την κηδεία, καθώς, όπως επισημαίνει, «είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσουμε ενισχύσεις καθώς η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας δεν επαρκεί για τέτοια ευρείας έκτασης μέτρα».

«Πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση είναι δύσκολο να βγουν ασφαλή συμπεράσματα»

Στο κέντρο της πόλης δεν λείπουν και οι αψιμαχίες ανάμεσα σε μεμονωμένους Ρομά και θαμώνες καφενείων, γεγονός το οποίο δείχνει ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα είχε ζωντανέψει μία συζήτηση στην Άμφισσα καθώς είχε επιλεγεί ως πιλοτική πόλη για διευθέτηση του θέματος των Ρομά. Αυτή η συζήτηση το προηγούμενο διάστημα είχε ανεβάσει ιδιαίτερα τους τόνους του διαλόγου καθώς είχαν κατατεθεί διάφορες και διαφορετικές απόψεις, οι οποίες τώρα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Οι επαγγελματίες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους, θεωρώντας ότι κάθε διαφορετική προσέγγιση ενδεχομένως να έχει και επιπτώσεις.

Ωστόσο, επαναφέρουν στις συζητήσεις και το θέμα της παραβατικότητας από την πλευρά των Ρομά, καθώς όπως λένε «διαρκώς υπήρχε αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τέτοιες συγκλονιστικές καταστάσεις που οδήγησαν στον θάνατο μίας 13χρονης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...