Σκοπιανό

Άγγελος Συρίγος για Σκοπιανό: Θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση με τη συμφωνία (Βίντεο)

"Είναι προφανές ότι με ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας απέναντι, είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει", ανέφερε για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Έχουμε μια κατ'αρχήν συμφωνία και μια συμφωνημένη διαδρομή που δεν ξέρουμε όμως αν θα λογοδοθεί. Οι γείτονες θα έχουν πρόβλημα με το δημοψήφισμα. Το πρόβλημα σε εμάς είναι πολιτικής φύσεως. Εάν δηλαδή ολοκληρώσει ο Ζάεφ τη διαδικασία, μέσα στο Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, τότε μοιραίως θα έρθει στην ελληνική βουλή. Όταν θα έρθει στην ελληνική βουλή, θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα με την Κυβέρνηση", συμπλήρωσε.

"Εάν η συμφωνία φτάσει τον Ιανουάριο στην ελληνική Βουλή, υποθέτω θα "τρενάρουν" για να το πάνε για τις εκλογές", εκτίμησε ο κ. Συρίγος.

"Ο μεγάλος φόβος είναι να μην πάει η διαδικασία από την παρούσα Βουλή, αλλά να το αφήσει ο Πρωθυπουργός για την επόμενη Βουλή, ως νάρκη για την επόμενη κυβέρνηση", πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας, ανέφερε πώς σε ένα σημείο δεν ισχύει το erga omnes.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

https://www.dailymotion.com/video/x6lq0ia

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ