Κόσμος

Πώς τους υποδέχτηκε πέρυσι ο Ερντογάν; Χάος στο Τουρκικό Gay Pride! Ο "Σουλτάνος" διέταξε επίθεση με σφαίρες και εκπαιδευμένους σκύλους εναντίον των ομοφυλόφιλων


Η Αστυνομία έριξε πλαστικές σφαίρες και έστειλε σκυλιά ενάντια σε διαδηλωτές της παρέλασης του Pride στην Κωνσταντινούπολη.

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες και κάποιου είδους καπνό για να διαλύσουν το πλήθος που έχει μαζευτεί για την ετήσια παρέλαση του pride.

Η παρέλαση ήταν να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Μία ώρα μετά όμως, οι διοργανωτές έβγαλαν μία ανακοίνωση που έλεγε πως η αστυνομία τους εμποδίζει από το να συγκεντρωθούν και να ξεκινήσουν.

74

Η παρέλαση απαγορεύτηκε από τον κυβερνήτη της πόλης, ο οποίος δήλωσε ότι την επέβαλε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και την “δημόσια τάξη.”

Οι οργανωτές είπαν πως η παρέλαση αποτράπηκε λόγω πίεσης από ισλαμικές ομάδες και πως αυτό είναι παράβαση των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

“Λόγω της φοβίας της κυβέρνησης ενάντια στο LGBTI+ κίνημα, χρησιμοποιούν την παρέλαση ως δικαιολογία για να μας απαγορεύσουν να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα,” είπε η Lara Ozlen, μία από τους διοργανωτές.
https://twitter.com/KaosGL/status/878989498549493761?ref_src=twsrc%5Etfw

“Ο κόσμος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Η αστυνομία μας επιτίθεται,” είπε η Ozlen. Οι ακτιβιστές είχαν προσπαθήσει αρχικά να συγκεντρωθούν στην πλατεία Taksim και μετά στην λεωφόρο İstiklal.
https://twitter.com/dokuz8haber/status/878975147650289664?ref_src=twsrc%5Etfw

Η αστυνομία άρχισε να ρίχνει πλαστικές σφαίρες στο συγκεντρωμένο πλήθος και έβαζε τα σκυλιά να επιτεθούν.

Η Ozlen είπε πως τουλάχιστον 23 άτομα συνελήφθησαν και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Η αστυνομία επιτέθηκε ακόμα και σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση.
https://twitter.com/dokuz8haber/status/878988012226523139?ref_src=twsrc%5Etfw

Διαδηλωτές προσπάθησαν μετά να κάνουν παρέλαση σε άλλα σημεία της πόλης αφού τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν το αρχικό τους σχέδιο.

Η πρώτη φορά που είχε απαγορευτεί η παρέλαση στην πόλη ήταν το 2015, όταν το κόμμα AKP είχε βγει στην εξουσία.

Στα 13 προηγούμενα χρόνια, η παρέλαση της Κωνσταντινούπολης είχε αποκτήσει την φήμη του μεγαλύτερου εορτασμού της LGBTQ κοινότητας σε μουσουλμανική χώρα.

Δείτε κάποιες ακόμα σκηνές από τις διαδηλώσεις και την αντίδραση της αστυνομίας στην παρέλαση της Κυριακής:

767880fanpage.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ