Κοινωνία

Το ακριτικό χωριό του Έβρου που… γέμισε ελληνικές σημαίες - Δείτε το (εικόνες)

Βρίσκεται μια “ανάσα” από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και είναι το πρώτο χωριό που αντικρίζει κανείς, ερχόμενος μέσω Ιβαήλοβγκραντ στην Ελλάδα. Το μάτι του… γεμίζει ελληνικές σημαίες, που τις βλέπει παντού μέσα στο χωριό. Στον Κυπρίνο Ορεστιάδας, οι κάτοικοι αποφάσισαν να έχουν την γαλανόλευκη, εκτός από την καρδιά και την ψυχή τους και στις αυλές ή στα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Την συγκεκριμένη κίνηση που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και έχει ομορφύνει το έτσι και αλλιώς πανέμορφο ακριτικό χωριό, στηρίζει ο ακούραστος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Σιώπης, ο οποίος όχι μόνο παροτρύνει τους συγχωριανούς του να βάλουν στα σπίτια τους την ελληνική σημαία, αλλά τροφοδοτεί και όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, με το εθνικό μας σύμβολο. Με προσωπικές ενέργειες εξασφάλισε τα απαραίτητα χρήματα από φίλους και γνωστούς, αγόρασε τις ελληνικές σημαίες και τις μοιράζει σε όποιον ζητήσει.

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο το θέαμα, από όποιο είσοδο του Κυπρίνου και αν μπει κανείς, να βλέπει παντού το μάτι του την γαλανόλευκη να κυματίζει. Κι αυτό φυσικά συμβαίνει και με τους Βούλγαρους ή άλλους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται από την μεθοριακή είσοδο του Ιβαήλοβγκραντ που βρίσκεται λίγο έξω απ’ το χωριό της Ορεστιάδας και η ελληνική σημαία τους δείχνει εμφατικά και πολύ όμορφα σε ποιά χώρα βρίσκονται.

Αξίζουν χίλια μπράβο στους κατοίκους του Κυπρίνου, οι οποίοι πλέον ο ένας μετά τον άλλον ακολουθούν το παράδειγμα των συγχωριανών τους και συναγωνίζονται ποιός θα έχει την μεγαλύτερη σημαία και φυσικά στον φίλο Γιώργο Σιώπη, που και με την συγκεκριμένη κίνηση δείχνει πως όχι απλά “φυλάει Θερμοπύλες” στην ακριτική αυτή περιοχή, αλλά κάνει ότι μπορεί και να την αναδείξει.

πηγή: evrosnews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ