Κόσμος

Πρόεδρος Ινδίας: Ο διασημότερος Ελληνας που ήρθε στην Ινδία ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος


Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Την Τρίτη ο κ. Κοβίντ απηύθυνε ομιλία στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε στο Ζάππειο. Σε αυτήν, μιλώντας για την Ελλάδα, τη χώρα την οποία επέλεξε για να απευθυνθεί σε ολόκληρη την ΕΕ, ο Ινδός πρόεδρος αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στους δυο λαούς που ξεκινούν από την αρχαιότητα και συνεχίστηκαν μέχρι και τη συμμετοχή Ινδών στρατιωτών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. «Οι διμερείς σχέσεις μας πάνε πίσω 2500 χρόνια. Η Ελλάδα θεμελίωσε τον δυτικό πολιτισμό και αυτή η κληρονομιά ξεπερνάει όλες τις ηπείρους», δήλωσε ο Ινδός Πρόεδρος ο οποίος μίλησε και για τον «διασημότερο Έλληνα στην Ινδία», όπως χαρακτήρισε τον Μεγάλο Αλέξανδρο. «Κάθε μαθητής στην Ινδία ξέρει πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ινδος βασιλιάς Πώρος αναμετρήθηκαν και έπειτα, εντυπωσιασμένοι και οι δυο από το θάρρος και την αξία τους, έγιναν σύμμαχοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ινδίας.

Ο Πρόεδρος της Ινδίας με τον Προκόπη ΠΑυλόπουλο. Φωτογραφία: Eurokinissi

Λίγο αργότερα, ο Ινδός πρόεδρος έκανε και την ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter: « Ο πιο διάσημος Έλληνας που ήρθε στην Ινδία ήταν ασφαλώς ο Μέγας Αλέξανδρος. Έφτασε ως επικεφαλής ενός στρατού κατακτητών  το 326 π.Χ. – αλλά έφυγε ως φίλος. Κάθε Ινδός μαθητής γνωρίζει ότι ο Αλέξανδρος και ο Πόρος αναμετρήθηκαν στη μάχη αλλά μετά έγιναν σύμμαχοι».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...