Πολεμικό Ναυτικό

Περιμένοντας τους Τούρκους! Με τι εξοπλίζονται τα ΟΥΚ - Bίντεο

Με τα αμερικάνικα σκάφη MK.V από τους SEAL των ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν το οπλοστάσιό τους τα ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού.

Δρομολογείται και καλώς εχόντων των πραγμάτων σε λιγότερο από ένα χρόνο τα ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης MK.V από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει ότι ξεκίνησε δημόσιο, ανοιχτό, ηλεκτρονικό, μειοδοτικό διαγωνισμό µε Αντικείµενο την Μεταφορά Τεσσάρων (4) Σκαφών MK.V και Υποστηρικτικού µε Αυτά Εξοπλισµού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, Χρονικής ∆ιάρκειας ∆ύο Ετών και Έναντι Συνολικής Εκτιµώµενης Αξίας Εννιακοσίων Ενενήντα Χιλιάδων Ευρώ (990.000,00 €).

Ο διαγωνισµός θα διενεργηθεί στις 27 Ιουλίου 2018, ηµέρα Παρασκευή και ώρα 09.00πµ και η ηµεροµηνία λήξης υποβολής των προσφορών στις 23 Ιουλίου 2018 ηµέρα ∆ευτέρα και µέχρι ώρας 11.00.

Να σημειωθεί ότι με την απόφαση αυτή υλοποιείται η παραχώρηση των τεσσάρων σκαφών ειδικών επιχειρήσεων τύπου MK.V της Αμερικής από εκείνα που αποσύρουν οι seal του Αμερικάνικου Ναυτικού.

Αυτή η απόφαση που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αναβάθμιση της ΔΥΚ έχει ληφθεί από την επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής το 2014 και μάλιστα είχε προηγηθεί 42 προγραμμάτων.

Τα MΚ.V χρησιμοποιούνταν από τους θρυλικούς Seals τόσο για θαλάσσια διείσδυση όσο και για ταχεία αποχώρηση από την ακτή που είχαν προσεγγίσει οι ομάδες των ειδικών επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Έχουν μήκος σχεδόν 25 μέτρα και ύψος 5 μέτρα. Πιάνει ταχύτητα 47 με 50 κόμβους και έχει αυτονομία δράσης περίπου 500 ναυτικών μιλίων. Έχει πενταμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 16 άτομα το μάξιμουμ.

Ένα βίντεο με τα MK.V σε πλήρη δράση.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yh0UdzJ-Fx8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ