Κατσίκης για Σκοπιανό: Η συμφωνία είναι εθνική ήττα, μην πω έγκλημα

Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2018, 5:03 μμ

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το όνομα της FYROM προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και στους κόλπους των ΑΝΕΛ. Ο βουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Κατσίκης μιλώντας στο Θέμα FM 104,6 διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία με συμφωνία πρωθυπουργών και υπουργών Εξωτερικών. Έκανε λόγο για «εθνική ήττα» ενώ πρόσθεσε ότι «συντελείται πολιτικό και εθνικό λάθος για να μην το πω έγκλημα».


«Παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί αυτό αναφέρεται στην εθνική μας κληρονομιά που δεν μπορεί να γίνεται δώρο» συνέχισε ενώ επεσήμανε ότι με τη συμφωνία ο Βορράς της Ελλάδας γίνεται νότια Μακεδονία.

«Πώς μια συμφωνία συνάπτεται μεταξύ δύο πρωθυπουργών χωρίς κύρωση από τα δύο κοινοβούλια;» αναρωτήθηκε ο κ. Κατσίκης. Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία «δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην τελική της φάση προκειμένου να υπάρξει επικύρωσή της από τη Βουλή». «Αν στην αδόκητο περίπτωση αυτό έρθει στη Βουλή πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα περάσει όχι μόνο γιατί εμείς θα καταψηφίσουμε αλλά και γιατί δεν θα έχει τη στήριξη από τις άλλες δυνάμεις για να περάσει» πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, πάντως, αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης απαντώντας στο σχετικό ερώτημα: «είχαμε μια πλειάδα νομοσχεδίων όπως αυτά για τα ομόφυλα ζευγάρια, την αποτέφρωση νεκρών κ.α. Αυτά ποιοι τα στήριξαν; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα στήριξαν. Αυτοί θα κάνουν τη μομφή;». Επανέλαβε, τέλος, ότι οι ΑΝΕΛ «για δύο λόγους κάναμε τη συγκυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς».