Ελικόπτερα Kiowa Warrior: Τι ετοιμάζει ο Α/ΓΕΣ για τα ανταλλακτικά τους

Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2018, 6:43 μμ | Ανανέωση: Ιούνιος 13, 2018 στις 6:46 μμ

Το νέο «μακρύ δόρυ» της Αεροπορίας Στρατού και η ενίσχυση των ανταλλακτικών ήταν ένα από τα πρώτα πιάτα στο μενού της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον Director US Army Aviation and Missile Life Cycle Command (AMCOM) Security Assistance Management Directorate (SAMD), κ. Brian A. Wood.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού: Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας με τις Χερσαίες Δυνάμεις των ΗΠΑ και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Αξιολογήθηκε επίσης το πρόγραμμα των ελικοπτέρων Kiowa και συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης αυτών με επιπλέον χορήγηση ανταλλακτικών.Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο στο επίπεδο των ανταλλακτικών θα δημιουργηθεί ένα επιπλέον στοκ που αποτιμάται στα 8 εκατομμύρια δολάρια. Ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία του αποθέματος των ανταλλακτικών που απαιτούνται για τη συντήρηση των «Ινδιάνων» της Αεροπορίας Στρατού που αποτιμώνται στις 540 χιλιάδες. Πάντως η παραλαβή των πρώτων ελικοπτέρων φαίνεται ότι οριοθετείται αργότερα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Θα αποκτηθούν 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα (Ε/Π) Αναγνώρισης ΟΗ- 58D «Kiowa Warrior».Το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 44.156.061 $ και καλύπτει τη μεταφορά, αρχική υποστήριξη και εκπαίδευση των πληρωμάτων των Ε/Π. Τα έτη κατασκευής τους κυμαίνονται από το 1991 έως το 2011 και ο μέσος όρος των ωρών πτήσης είναι 5.800.


Όπως είχε πει ο αρχηγός ΓΕΣ, τα Kiowa είναι πολλαπλασιαστής ισχύος είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που εξέπεμψε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αναφορικά με τα 70 ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης που αποκτά ο Ελληνικός Στρατός.

onalert.gr