Κυβέρνηση

Σ.Θεοδωράκης: "Θα ψηφίσω τη συμφωνία με τα Σκόπια" - Στρατηγική ΑΝ.ΕΛ με "πάσα" στο Ποτάμι- Παραδοχή βόμβα Σγουρίδη για χρέος-Σκοπιανό -Bίντεο

«Η συμφωνία με τα Σκόπια είναι καλή. Δεν μπορούμε να έχουμε ανοιχτά δυο μέτωπα». «Θα ψηφίσω τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξω την κυβέρνηση» επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεγυμνώνοντας τους ΑΝ.ΕΛ και την στρατηγική που ακολούθησαν.

Στήριξαν την Κυβέρνηση για να μην πέσει και τώρα έρχεται το Ποτάμι και ο Σ.Θεοδωράκης για να ψηφίσουν την συμφωνία και να "κάνουν πίσω" οι ΑΝ.ΕΛ για να μπορούν να λένε ότι "εμείς δεν ψηφίσαμε" ενώ παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας.

Μεγαλύτερη πολιτική κυβίστηση δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει.

Ταυτόχρονα, σε επιβεβαίωση των όσων είπε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό προχώρησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης!

Την παραδοχή ότι συζητήθηκαν και οικονομικά ανταλλάγματα για τη συμφωνία για το Σκοπιανό έκανε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδης, επιβεβαιώνοντας τα όσα αποκάλυψε λίγα 24ωρα νωρίτερα ο διαγραφείς βουλευτής από τους ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σγουρίδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, σχεδόν παραδέχθηκε ότι μπήκαν στο ζύγι, προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ανταλλάγματα με βάση τη διευθέτηση του χρέους, επιβεβαιώνοντας σε αυτό το σημείο τον Δημήτρη Καμμένο και τις αποκαλύψεις που είχε κάνει λίγα 24ωρα νωρίτερα και μέχρι στιγμής διαψεύδονταν.

«Συζητήθηκαν παράλληλα, όλα τα θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σγουρίδης επιχείρησε να πείσει ότι οι ΑΝΕΛ, μπορούν από τη μια να πολεμάνε την συμφωνία και να μην την αποδέχονται και από την άλλη να δίνουν την άδεια για να πέσουν οι υπογραφές.

«Τα όργανα θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση του κόμματος στο θέμα της συγκυβέρνησης κι αυτό όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, την οποία θα καταψηφίσουμε», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σγουρίδης απέφυγε να σχολιάσει την καταψήφιση της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης προκειμένου να μην υπογραφθεί η συμφωνία, λέγοντας ωστόσο πως «όταν έρθει η ώρα να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα κάνουμε αυτό που πρέπει», κάτι που όμως δεν ισχύει και ο Σ.Θεοδωράκης πριν λίγο τον διέψευσε.

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου και τις αποδοκιμασίες εις βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε:

«Η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή», και συνέχισε:

«Εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε. Εμείς αποδεικνύουμε με την στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι».

Η οπτική αυτή επιβεβαιώνει τον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος ήταν ο πρώτος που έθεσε αυτό το ζήτημα την επομένη της διαγραφής του από το κόμμα.

Τότε ο κ. Καμμένος που είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης είπε πως στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ειπώθηκε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα αποδεχθεί την συμφωνία θα έχει οικονομικά ανταλλάγματα, όπως για παράδειγμα, ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Σγουρίδης, κλήθηκε να εξηγήσει την στάση των ΑΝΕΛ στην συμφωνία για το Σκοπιανό, λέγοντας πως μπορεί να καταψήφισαν την πρόταση μομφής δεσμεύονται όμως η συμφωνία να μην ψηφιστεί σε περίπτωση που έρθει στην ελληνική Βουλή.

Κοροιδία...

Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία, γιατί υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να κλείσουμε τα θέματά μας στον Βορρά με πάγια πατριωτική θέση και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας.

Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην συζήτηση για αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Θεοδωράκης, ανέφερε:

«Δεν μπήκαμε για να εξασφαλίσουμε κάποια θέση στο Κίνημα Αλλαγής. Μπήκαμε μήπως μπορέσουμε, τις παραδοσιακές δυνάμεις του κόσμου να τις στρέψουμε σε πιο μεταρρυθμιστικές θέσεις. Το Κίνημα είναι ένα πιο συντηρητικό Κίνημα, από αυτό που θέλαμε. Θα αποφασίσουμε 1η Ιουλίου αν θα φύγουμε».

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο να είμαι σε συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ», ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας, με νόημα ότι «το Ποτάμι δεν πεθαίνει».

«Δεν θα αντικαταστήσουμε στον κύριο Καμμένο. Δεν είμαι διατεθειμένος να του κάνω τα ρεπό στην κυβέρνηση», τόνισε.

Όπως είπε ωστόσο «αν υπάρχει κάτι θετικό για την κοινωνία θα το ψηφίσω».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ