Κυβέρνηση

Ετοιμάζει διάγγελμα ο Α.Τσίπρας - Θα παίξει το τελευταίο του χαρτί ... - Τι θα πει


Για διάγγελμα προετοιμάζεται ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν τελικά θα φορέσει γραβάτα ή όχι. Ο Π.Καμμένος του "έστρωσε" ήδη το δρόμο με πανηγυρισμούς για την αιώνια δέσμευση του ελληνικού λαού στο Eurogroup.... Ας ξαναδούμε άλλη μια κυβίστηση του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας. Τι έλεγε για επιμήκυνση...

Στο διάγγελμα ο Α.Τσίπρας θα εστιάσει τη συζήτηση στην οικονομία και την επόμενη ημέρα σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού την ώρα που η ΝΔ επιμένει να κρατά ψηλά το ζήτημα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ και ο λαός βράζει κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα.

Η συμφωνία του χθεσινού Eurogroup, δίνει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να εστιάσει στην επιμήκυνση του χρέους αποφεύγοντας να μιλήσει ωστόσο για τα σκληρά μέτρα με τα οποία δεσμεύεται η χώρα και οι Έλληνες πολίτες για τα επόμενα χρόνια.

Άλλωστε, αποτελεί ανάγκη για το Μέγαρο Μαξίμου να αλλάξει άρδην η πολιτική ατζέντα, προς τα οικονομικά θέματα και την επόμενη ημέρα της χώρας καθώς η συμφωνία των Πρεσπών ζημιώνει την κυβέρνηση.

Η παρέμβαση στο χρέος, η «έξοδος» από τα Μνημόνια με τη λήξη του προγράμματος (20/8) και οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ διαμορφώνουν το εκλογικό αφήγημα που θα αρχίσει να ξεδιπλώνει σιγά σιγά ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνοντας κάτω από το χαλί τη Συμφωνία που υπέγραψε για το Μακεδονικό.

Από τα όσα πει αργότερα και στην Θεσσαλονίκη θα οριστικοποιηθεί και ο χρόνος των εκλογών.

Πολάκης και Π.Καμμένος έδειξαν την γραμμή που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση

Με ανάρτησή του λίγο μετά την συμφωνία στο Eurogroup, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κάνει λόγο για τέλος της εποχής των μνημονίων και πανηγυρίζει...

Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ μιλά για την μεταμνημονιακή εποχή, ενώ δεν παραλείπει να επιτεθεί στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει:

«Μία νέα ημέρα ξημερώνει για όλο τον Ελληνικό Λαό, η εποχή των μνημονίων τέλειωσε. Τώρα θα καταλάβουν όλοι γιατί “έπρεπε παση θυσία” να ρίξουμε την κυβέρνηση για τον Μητσοτάκη της διπλής ονομασίας γιατί πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους Έλληνες«.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Πάνος Καμμένος

Με ξύδι πανηγύρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την απόφαση του Eurogroup.

Ο Παύλος Πολάκης, σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Facebook προσπαθεί να δικαιολογήσει την «σκληρή επιλογή του Ιουλίου 2015» όταν, δηλαδή, η κυβέρνηση υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο κάνοντας λόγο για «ιστορική βραδιά» και «δικαίωση» από την έξοδο της χώρας «από το πηγάδι των μνημονίων και της επιτροπείας».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2085564835020320&id=100007004708966&width=500

Τι έλεγε ο Α.Τσίπρας για επιμήκυνση

Σε συνέντευξή του στη REAL NEWS τον Ιούλιο του 2012, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών τονίζοντας πως η επιμήκυνση είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε τότε την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει κάθε συζήτηση για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας και για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου, κάνοντας λόγο για μια καταστροφική πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας δήλωνε τότε όχι στην ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας τομέων της ελληνικής οικονομίας και στην εκποίηση κερδοφόρων οργανισμών, ενώ έλεγε ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διακρατικές συμφωνίες και με αναπτυξιακές κοινοπραξίες που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη.

https://www.youtube.com/watch?v=L6F1kP_x2gI&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...