Αρχείο

Δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Π. Καμμένου την Τρίτη - Κοντά σε συμφωνία για το Σκοπιανό

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο Τρίτη. Το ενδιαφέρον είναι ότι η συνέντευξη θα δοθεί όχι στο Υπουργείο Άμυνας αλλά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη Λεωφ. Συγγρού, σημάδι ότι ο Π. Καμμένος θα πάρει θέση για τη συμφωνία και όσα θα επακολουθήσουν.

Οπως έχει διαμηνύσει, οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δεχθούν λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Το έκτακτο της συνέντευξης Τύπου, δείχνει ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και οι δύο πλευρές αγγίζουν την συμφωνία.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των ΑΝΕΛ:

«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, στις 11:00, στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Λεωφ. Συγγρού 196 & Χαροκόπου 2)».

Νωρίτερα όπως προαναφέραμε, πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ, το μεσημέρι της Δευτέρας (11.06.2018).

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τις 4. Αύριο, Τρίτη, θα ακολουθήσει νέος γύρος συνομιλιών.

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι δύο. Πρώτον, η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί από τα γραφεία των ΑΝΕΛ. Αρα ο Π. Καμμένος θέλει να περάσει το δικό του μήνυμα προς τον Α. Τσίπρα και την Κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση για την έκτακτη συνέντευξη δόθηκε λίγο μετά το τηλεφώνημα Ζάεφ στο Τσίπρα.

Δεύτερον και σημαντικότερο. Μάλλουν οδεύουμε προς συμφωνία ή χειρότερα έχουν ήδη συμφωνήσει Ζάεφ-Τσίπρας, βάζοντας ταφόπλακα στο εθνικό ζήτημα. 

Το ερώτημα είναι το εξής; Θα βγάλει κάποια είδηση ο Π. Καμμένος; Θα δηλώσει πως δεν στηρίζει τον Α. Τσίπρα στο θέμα του Σκοπιανού; Και εαν ναι με ποιον τρόπο; Θα αποσυρθεί από την Κυβέρνηση. Μάλλον λίγο δύσκολο ή απλά δεν θα στηρίξει στο συγκεκριμένο ζήτημα; 

Οι απαντήσεις αύριο.

Οι εξελίξεις τρέχουν και όπως φαίνεται έρχεται καυτό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ