Πολιτική

Γ. Τράγκας: Με γραβάτα ή χωρίς γραβάτα Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δήμιοι του ελληνικού λαού

Η εικόνα που εξέπεμψε το Ζάππειο από το σόου Τσίπαρα – Καμμένου, ήταν σαν ένα πολιτικό γυφταριό, σχολίασε ο Γιώργιος Τράγκας στην εκπομπή «Εν Αθήναις» και στα Παραπολιτικά 90.1, κάνοντας λόγο πως «με γραβάτα ή χωρίς γραβάτα Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δήμιοι του ελληνικού λαού».

Όλη η χώρα πανηγυρίζει. Όλη η χώρα ξεχύθηκε στους δρόμους. Μεγάλο λάθος να βάλει κλούβες παντού. Να φράζουν τους δρόμους προς το Μαξίμου, το Προεδρικό και τα άλλα κυβερνητικά κτίρια. Είναι ξέφρενη η χαρά του κόσμου. Είναι παραλήρημα. Όλοι θέλουν να τον αγκαλιάσουν. Όλοι θέλουν να τον σφίξουν δυνατά στην αγκαλιά τους. Όλοι θέλουν να τον ασπαστούν. Να του δαγκώσουν τα αυτάκια. Όλοι επιθυμούν να αγγίξουν τον Τσίπρα. Να του τσιμπήσουν το φρέσκο μαγουλάκι. Να πάρουν κομμάτι από την ιστορική γραβάτα που φόρεσε. Με την ίδια λύσσα που τότε στην κηδεία του Χομεϊνί ήθελαν κάτι να πάρουν από πάνω του.

Όλη η Ελλάδα θέλει να πάρει για ενθύμιο, κάτι από το μεγάλο μακεδονομάχο, από το σύγχρονο Ναπολέοντα Ζέρβα, από το μεγάλο στήριγμα του Αλέξη, από το μεγάλο κομάντο του γοργοπόταμου. Από τον Πάνο Καμμένο. Όλοι οι νησιώτες, όλοι οι Μακεδόνες θέλουν να πάρουν κάτι από την κόκκινη και τη γαλάζια γραβάτα.

Ο πρωθυπουργός μας τα κατάφερε. Αυτό το παλικάρι, ο σούπερμαν, ο Σπάιντερμαν, ο Φλας, ο Γκόρντον μαζί με τον Οβελίξ κατάφεραν να μειώσουν και το χρέος.

Αφού έλυσαν το Μακεδονικό. Αφού αντιστάθηκαν στη μείωση των συντάξεων και το αφορολόγητο. Αφού αντιστάθηκαν στο θέμα των πλειστηριασμών και του υπερταμείου. Αυτοί οι ήρωες του γοργοπόταμου μείωσαν και το χρέος.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αυτοί που στήριξαν τον Τσίπρα να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, κλείστηκαν μέσα στο Ζάππειο για να γιορτάσουν τη μεγάλη νίκη του πρωθυπουργού και της συγκυβέρνησης.

Γιόρτασαν, φορώντας απαστράπτουσες γραβάτες και μαυρισμένοι από τα πρώτα μπάνια, τη χειρότερη εποπτεία που έρχεται ποτέ επί μνημονίου.

Γιόρτασαν ξέφρενα τη μετακύλιση επιταγών που χρωστάει η Ελλάς με νέους τόκους, νέα προσαρτήματα δεσμεύσεων και υποχρεώσεων και με πολύ χειρότερους όρους από το 2012.

Έξω από το Ζάππειο ένα κατάμεστο πλήθος.

Όλη η Αθήνα, όλη η επαρχία πανηγύριζε για τη μεγάλη νίκη του υπαλλήλου της Μέρκελ.

Πλάκα κάνω. Μόνο αστυνομικοί ήταν απέξω. Ούτε οι καλύτεροι οπαδοί των δύο κομμάτων δεν πήγαν. Μόνο κλούβες και αστυνομικοί. Εικόνα Απριλιανή. Εικόνα δικτατορίας. Με την ίδια φαιδρότητα που παρουσίαζαν τότε οι πραξικοπηματίες τις εξαγγελίες τους για τη σωτηρία του λαού. Όπως τότε που οι συγγενείς του Τσίπρα άρπαζαν δουλειές από τη δικτατορία και είχαν στενές σχέσεις με τους καταδρομείς της Χούντας. Με τους Γεωργαλάδες.

Μέσα στο Ζάππειο σκηνές απείρου κάλλους που μεταδόθηκαν από την κρατική και την ιδιωτική τηλεόραση σε όλα τα σπίτια των άναυδων Ελλήνων. Ο χορός των καταραμένων. Τα πανηγύρια των καταραμένων. Έλειπαν μόνο τα νταούλια, τα κλαρίνα και τα βιολιά.

Ο μεγάλος πολιτικός απατεώνας, ο εθνικός μειοδότης εμφανίστηκε με κόκκινη γραβάτα για να αποδείξει ότι κέρδισε το στοίχημα για την ελάφρυνση του χρέους και όπως είχε υποσχεθεί έβαλε γραβάτα. Μια κόκκινη γραβάτα που τη φορούσε καθόλη τη διάρκεια της πανηγυρικής ομιλίας του.

Πολλοί που τον είδαν είπαν άντε και σε .. παπιόν. Και μερικοί ευχήθηκαν να βάλει φουλάρι που είναι πιο μακρύ και σφίγγει καλύτερα.

Κεχηνότες από θαυμασμό η σύζυγός του η κα Μπαζιάνα, δίπλα της η κα Δούρου με new look, νέο σκελετό γυαλιών και ένα παγωμένο χαμόγελο που φανέρωνε τη γερή οδοντοστοιχία της.

Αριστερά, με γαλάζια γραβάτα και λαμπερό κοστούμι ο στενός συνεργάτης, γοργοποταμιώτης. Με γαλάζια γραβάτα και γαμώ τις γραβάτες ο Πάνος Καμμένος. Μου φάνηκε μαυρισμένος ο Δραγασάκης και αρκετοί άλλοι που φαίνεται ότι επισκέφτηκαν τις παραλίες, αφού τελείωσαν όλα τα μεγάλα εθνικά έργα και επιτεύγματα.

Εκεί στο Ζάππειο ο Τσίπρας με γραβάτα, κόκκινη γραβάτα ξεφούρνισε συγκινητικό λόγο που θύμισε τους Απριλιανούς εθνοσωτήρες. Φυσικά, πουθενά στην ομιλία του, δεν έκανε λόγο για τη βροντερή απουσία του πλήθους, το οποίο απουσίαζε τόσο από τα πέριξ του Ζαππείου και το οποίο διαδήλωνε εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα.

Και αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Καμμένος για να κάνει συγκέντρωση θέλει να απευθυνθεί σε ιδιωτική εταιρία που κλείνει το κοινό για τηλεοπτικά παιχνίδια. Οι οπαδοί των ΑΝΕΛ δεν υφίστανται. Σε λίγο θα ζητήσουν διαγραφή και από τους εκλογικούς καταλόγους.

Η ομιλία του μεγάλου πολιτικού ταλέντου, του μεγάλο στηρίγματος, του Απριλιανού σπάιντερμαν πέρασε στην ιστορία. Ούτε ο Περικλής, ούτε ο Κικέρωνας είχαν εκφωνήσει στην Αθήνα και στη Ρώμη τέτοιες φλογερές ομιλίες. Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε, όπως πάντα στο Γοργοπόταμο. Και περιέγραψε πως μαζί με τον Αλέξη, εκείνη την ημέρα ανατίναξαν τη γέφυρα μαζί με τα γερμανικά στρατεύματα.

Ο Πάνος ήταν συγκινητικός. Κάθε λέξη που έβγαινε από το στόμα του ήταν μια κραυγή λευτεριάς. Θύμισε τον Ουάλας την ώρα που φώναξε το Freedom εκεί στο τραπέζι του δημίου. Αυτός ήταν ο Πάνος Καμμένος. Ο Σκωτσέζος Ουάλας στη γέφυρα του Στέρλινγκ απέναντι στα στρατεύματα του Άγγλου βασιλιά Μακρυπόδη.

Ομολογώ ότι ακούγοντας την ομιλία του Πάνου Καμμένου ένα ρίγος διέτρεξε την ραχοκοκαλιά μου.

Είπε ότι μετά την ανατίναξη του Γοργοπόταμου, έρχεται τώρα το σχέδιο Μάρσαλ. Και έκλαψα από τη μυρωδιά των κρεμμυδιού και του σκόρδου. Αυτό το ιστορικό τζατζίκι δεν έχει ειπωθεί ποτέ ξανά. Ο Πάνος είναι θεσπέσιος μάγειρας, αλλά τέτοιο τουρλού δεν έχει ξαναφτιάξει ποτέ. Έμπλεξε το Βελουχιώτη, το Ναπολέοντα Ζέρβα, το σχέδιο Μάρσαλ και στο τέλος είπε το καλύτερο όλων. Όσοι τον άκουσαν άνοιξαν μπουκάλι ουίσκι και το ήπιαν όλο στην υγειά του. Όσοι τον άκουσαν έβγαλαν μπουκάλια σαρντονέ και σαμπλί και τα κατέβασαν μέχρι τον πάτο.

Ο άνθρωπος είπε ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης!!

Ποιος αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

Ποιος αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου; Ποιος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Ποιος Κώστας Καραμανλής; Όλοι ήταν οδοντόκρεμες μπροστά στο Απριλιανό παλικάρι που δίνει ρεσιτάλ πατριωτισμού και διπλωματικού ταλέντου τρία ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, αυτός που ονομάζουν πρωταθλητή της κωλοτούμπας σε όλη την Ευρώπη, ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός των Ελλήνων.

Όλη η Ελλάδα λατρεύει Τσίπρα και Πάνο Καμμένο. Βέβαια, η Ελλάς παίρνει ειδικές καταστάσεις τόσο από ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από ΑΝΕΛ. Παίρνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εμφανίσεων που κάνουν τα στελέχη τους. Όπου πηγαίνουν αποδοκιμάζονται. Οι πολίτες τους φτύνουν και τους λένε προδότες. Το Μαξίμου και το Προεδρικό είναι σιδερένια φρούρια που θυμίζουν το Προεδρικό του Σαντάμ στη Βαγδάτη. Οι δρόμοι γύρω γύρω είναι αποκλεισμένοι με μονές και διπλές σειρές από κλούβες. Είναι τόσο δημοφιλής ο πρωθυπουργός μας που άμα βγει να περπατήσει στο δρόμο, θα ψιχαλίζει συνεχώς με αίθριο ουρανό. Οι ροχάλες θα κάνουν βροχή.

Εκεί στο Ζάππειο λοιπόν, δύο λαλούσαν και τρεις χόρευαν. Περικυκλωμένοι από αστυνομικούς. Ενώ τα πιο έγκυρα ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η συμφωνία είναι χειρότερη εκείνης του 2012, εκείνοι έστησαν πάρτι, προκειμένου -για μια ακόμη φορά- να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Τελικά, όλα αυτά που έφτιαξαν και είπαν ήταν μια γελοία εικόνα, γελοίων ανθρώπων που θεωρούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού προδότες.

Ο κόσμος δεν ξεχνάει όσα έχουν κάνει. Ο λαός δεν ξεχνάει τους προδότες. Μόλις στήσουν κάλπες θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Η πανωλεθρία τους και η μεγίστη τιμωρία τους. Ουδείς Γερμανός, ουδείς ξένος και ουδείς Μητσοτάκης πρόκειται να τους προστατεύσει από τη Θεία και την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

Ο ηλίθιος, προδότης των Αθηνών, ο Απριλιανής στόφας φόρεσε γραβάτα για να ανταποκριθεί στο στοίχημα που είχε βάλει. Κάποιοι βέβαια, αναρωτήθηκαν αν φόρεσε τη γραβάτα για να πάει στα καζίνο, τις άδειες των οποίων πρόκειται να μοιράσει.

Όπως και να έχει, η εικόνα που εξέπεμψε το Ζάππειο, ήταν ένα πολιτικό γυφταριό. Με Απριλιανούς στίχους και κομπασμούς για έναν αέρα κοπανιστό που πέτυχαν εκεί στο Eurogroup.

Για την ακρίβεια, για ένα τρίτο μνημόνιο που μας έφεραν στην Ελλάδα. Όποιος διαβάσει το προσάρτημα δεσμεύσεων, καταλαβαίνει πόσο άθλιοι είναι αυτοί που γιόρτασαν στο Ζάππειο.

Ο Πίτερ Σπίγκελ, ο διάσημος συντάκτης των Financial Times που έχει δώσει εκτεταμένη συνέντευξη στο Crash. Ένας δημοσιογράφος που ασχολήθηκε ενδελεχώς με τα μνημόνια και την Ελλάδα, γιατί είναι επικεφαλής γραφείου στις Βρυξέλλες εξευτέλισε με μια ανάρτηση στο Facebook τον Τσίπρα, τον Καμμένο και την ομάδα των εθνομηδενιστών.

«Είμαι αρκετά μεγάλος» έγραψε «για να θυμάμαι ότι το Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup ορκίστηκε ότι θα κάνει επαρκή απομείωση του χρέους, ώστε να το φέρει σημαντικά κάτω από 110% μέχρι το 2022».

Αξίζει να το θυμίσουμε αυτό με όλους αυτούς τους αυτοεπαίνους σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Σε ένα δεύτερο tweet ο φίλος μου ο Πίτερ Σπίγκελ σχολιάζει ότι τώρα το χρέος είναι στο 177,8% σύμφωνα με την Κομισιόν. Η νέα συμφωνία, γράφει ο διάσημος Πίτερ Σπίγκελ, ελάφρυνσης του χρέους δεν θα οδηγήσει πουθενά κοντά στο 110% μέχρι το 2022.

Επίσης, το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοσή του κοροϊδεύει το Μαξίμου, τον Καμμένο και τους άλλους μεγάλους μειοδότες των Αθηνών. Όλους αυτούς τους δοσιλόγους γράφοντας: «Τελείωσε η κρίση; Για πες το αυτό στους Έλληνες!» Αυτός είναι ο τίτλος του σχολίου. Το γερμανικό περιοδικό εύστοχα μιλάει για θολά οφέλη της συμφωνίας του Eurogroup που έρχονται σε αντίθεση με τη βεβαιότητα ότι θα υποστούμε και πάλι οδυνηρές περικοπές στο τέλος του χρόνου.

Ένας αξιωματικός εν αποστρατεία 76 ετών δηλώνει στο περιοδικό: «η μοναδική μου έγνοια είναι σήμερα να μαζέψω τα χρήματα που χρειάζομαι για την κηδεία». Οι συντάξεις στην Ελλάδα έχουν ήδη περικοπή κατά 60% και θα περικοπούν εκ νέου το 2019. Επίσης, η γερμανική εφημερίδα Die Welt γράφει ότι το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα μπορέσει σε 3, 4 ή 10 χρόνια η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της ή θα παρακαλάει και πάλι για βοήθεια. Η απάντηση λέει η γερμανική εφημερίδα, είναι ψυχοφθόρα, δεν ξέρουμε.

Η πολιτική αγυρτεία των Αθηνών, οι πολιτικοί απατεώνες οδηγούν την πατρίδα μας σε πλήρη διάλυση. Είτε με γραβάτα, είτε χωρίς γραβάτα Τσίπρας και Καμμένος είναι πλέον κατά γενική ομολογία, οι δήμιοι του ελληνικού λαού.

Έχουν πει χιλιάδες ψέματα και εμπαίζουν καθημερινά τον ελληνικό λαό, υπηρετώντας πιστά τη Μέρκελ. Μοναδικό στόχο έχουν να κρατήσουν τις καρέκλες όσο μπορούν περισσότερο, να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, να δουλέψουν για συγκεκριμένους επιχειρηματίες, να μοιράσουν άδειες καζίνο.

Το μεγάλο δίδυμο με τον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης και τον εκπληκτικό αντιπρόεδρο και υπουργό Άμυνας, κατάφερε να δώσει το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και να βάλει τη χώρα σε ένα κρεματόριο πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2022 και 2,5% μέχρι το 2060. Η πολιτική αγυρτεία των Αθηνών έκανε το 2… 2,5 μέχρι το 2060. Πλεονάσματα που δεν μπορεί να πιάσει ούτε πετρελαιοπαραγωγό εμιράτο.

Ο πανάθλιος Τσίπρας, ο Απριλιανός κλώνος, που διέτρεξε μία πλαστή αντιμνημονιακή πορεία για να φτάσει στο Μαξίμου και να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνάμεις κατοχής. Αυτός ο μέγας Απριλιανής στόφας δοσίλογος, παρουσίασε μία συμφωνία – λαιμητόμο, μία συμφωνία –ζουρλομανδύα όπως τη χαρακτηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, ως μεγάλη επιτυχία και νίκη. Αυτός είναι ικανός να παραδώσει τη Θεσσαλονίκη στους Σκοπιανούς και το μισό Αιγαίο στους Τούρκους και να το παρουσιάσει ως θρίαμβο, αφού κατόρθωσε να μην δώσει και τη Λάρισα, ή κατόρθωσε να μη δώσει τις Κυκλάδες.

Ένας σοβαρός άνθρωπος, περιβαλλόμενος από λογικούς ανθρώπους δεν θα προχωρούσε σε καμία απόφαση αν δεν είχε τη συναίνεση των συμπολιτών του. Λειτουργεί ως μη Έλληνας, ως μη δημοκράτης. Λειτουργεί ως μία διαταραγμένη προσωπικότητα που πιστεύει ότι με ολοκληρωτικές διαδικασίες μπορεί να παραμένεις την εξουσία.

Το ίδιο και ο μπουρλοτιέρης συνεταίρος του, ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται τη συσσώρευση των μελανιών. Τόσο σε πολιτικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτά που γίνονται ούτε ξεχνιούνται, ούτε λησμονούνται, ούτε παραγράφονται, ούτε συγχωρούνται.

Ο γερμανικός τύπος, ο προσκείμενος στη Μέρκελ συνεχίζει να εγκωμιάζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, ενώ ήδη έχουμε τα πρώτα επεισόδια κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Μακεδόνων σε εισαγωγικά και κατοίκων της Βορείου Ελλάδος. Ήδη έπεσε το πρώτο ξύλο, όπως διαβάζω στο διαδίκτυο. Τα σχέδια των Γερμανών προχωρούν. Η προδοτική συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου – Ζάεφ προχωρεί.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Bloomberg, τα σοβαρότερα γερμανικά έγκυρα περιοδικά και οι διασημότεροι δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός μας, ο Τσακαλώτος μας και ο Καμμένος μας πέτυχαν μια τεράστια τρύπα στο νερό.

Έφεραν μια συμφωνία οδυνηρότερη από εκείνη του 2012 και πέρασαν ατσάλινο βρόγχο στο λαιμό της Ελλάδας. Οι πολιτικοί αλήτες των Αθηνών ετοιμάζονται, όπως μαθαίνω έναντι αυτής της μεγάλης τρύπας και του μαζικού θανάτου χιλιάδων συνταξιούχων, να αποδεχτούν και ένα μεγαλύτερο φορτίο μεταναστών, προκειμένου να διευκολύνουν την κα Μέρκελ.

Η μαύρη τουλίπα του Μαξίμου, όπως μαθαίνω, είναι έτοιμη να δεχτεί τα πάντα. Η Μέρκελ δέχεται ασφυκτική πίεση από τον κο Ζεεχόφερ. Και θέλει να πείσει την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Βουλγαρία να δεχτούν περισσότερους πρόσφυγες. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Ο Τσίπρας θα διευκολύνει την καγκελάριο και το σύνολο των προσφύγων θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Η Ιταλία κλείνει γερά τις πόρτες. Το ίδιο και η Βουλγαρία και απομένει η ηλίθια μαριονέτα των Αθηνών για να εξυπηρετήσει την Άγκελα και το κο Ζεεχόφερ.

Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι μερίδα του Βρετανικού Τύπου γράφει ότι η Ελλάδα παραδόθηκε γρήγορα στην Ευρωζώνη και ότι ο Τσίπρας φόρεσε την καλύτερη κόκκινη γραβάτα.

Στο τέλος του μήνα, αρχές Ιουλίου το Εν Αθήναις συμπληρώνει τη ραδιοφωνική σεζόν και τις υποχρεώσεις του απέναντι στο σταθμό. Σε πολύ δύσκολους καιρούς έκανα ό,τι μπορούσα και εγώ και οι συνεργάτες μου για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

Όπως όλοι γνωρίζετε καλά, έχω τις πολιτικές θέσεις μου, αλλά είμαι πολύ μακριά από τα κόμματα και ιδιαίτερα από όλους αυτούς που ψήφισαν μνημόνια και δήλωσαν ότι μόνο η πορεία του μνημονίου οδηγεί τη χώρα σε καλύτερες μέρες.

Έμεινα πολύ μακριά από τη μεγάλη μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου που πιστεύει ότι έρποντας και γλείφοντας κατουρημένες ποδιές, δηλαδή το Βερολίνο, θα εξέλθουμε από την κρίση. Όσοι θέλετε να ακολουθήσετε τις πολιτικές σκέψεις μου και θέλετε να ενταχθείτε σε μία μαζική προσπάθεια που αναπόφευκτα αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσει σε όλη τη χώρα, ελάτε στην ιστοσελίδα μου και ακολουθήστε με στο Facebook. Παρακολουθείτε όλα τα άρθρα μου και τα σχόλιά μου στο crashonline.gr.

Όλο το καλοκαίρι μέχρι να επιστρέψω εδώ για να υλοποιήσω το δεύτερο μέρος τους συμβολαίου μου θα σας δίνω πληροφορίες και θα μπορείτε να διαβάζετε άρθρα μου μέσα από το crashonline.gr και στη διεύθυνσή μου στο facebook.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όλες τις ιστοσελίδες, όλους τους μαχητικούς συναδέλφους που αναπαράγουν αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο τα σχόλιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλα τα Μακεδονικά σωματεία.

Όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Καστοριά, την Κατερίνη, στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στην Καβάλα, στη Δράμα, στην Αλεξανδρούπολη και όπου μεταδίδουν το πρόγραμμά μας, που δεν είναι μόνο ραδιοφωνικό πρόγραμμα αλλά ένα μήνυμα προς ελεύθερους ανθρώπους και αγωνιστές. Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε να είμαστε ευρωπαίοι αλλά όχι τρίτης κατηγορίας και μαριονέτες των Γερμανών. Θέλουμε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπειά μας. Θέλουμε πίσω τη χαμένη εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία μας. Έχουμε όλοι κατανοήσει, έχουμε όλοι καταλάβει το θέατρο που παίζεται σε βάρος του ελληνικού λαού, των επόμενων γενεών και των συμφερόντων της χώρας.

Έχουμε καταλάβει, πόσο ξενοκίνητη και χειραγωγούμενη είναι η πολιτική ηγεσία του τόπου. Θέλουμε να ανακτήσουμε όλα τα στοιχειώδη ενός κανονικού κράτους. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη και όχι εισαγόμενη νομοθεσία. Θέλουμε να υπάρχει προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Δεν ξέρω πόσο θα έχω ακόμη την ευχέρεια και τη δυνατότητα να σας μιλάω από αυτό το ραδιόφωνο. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης και κάποιοι άλλοι θα με ανεχθούν εις το άμεσο μέλλον.

Η κριτική που ασκώ προς όλες τις κατευθύνσεις και η επικοινωνία που έχω με τα πλατύτερα στρώματα των Ελλήνων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ομογένεια φέρνει δυσφορία στους μνημονιακούς κύκλους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκδηλωθεί απόπειρες απομάκρυνσής μου εδώ στον Πειραιά. Και πρέπει να ομολογήσω ότι η ροή του λόγου μου, της κριτικής και των πληροφοριών μου, παραμένουν ακόμη ανεμπόδιστα. Πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα αντιδράσει. Όπως και άλλοι. Όπως έγινε και στο παρελθόν. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του.

Πιστεύω όμως ότι η αντιπολιτευτική κριτική του απέναντι στον Τσίπρα διατηρεί ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Είναι πολύ σαλονάτη και πολύ ήπια μπροστά στην εθνική καταστροφή που συμβαίνει. Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ θα έπρεπε να είναι δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό. Θα έπρεπε να είναι δίπλα στους Μακεδόνες, στους συνταξιούχους και στους ανέργους. Θα έπρεπε να είναι δίπλα σε όλους τους πλειστηριασμούς.

Με στενοχωρεί και κάποιες φορές με τρομάζει η ψυχρότητα του κου Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως με τρομάζει περισσότερο η σιωπή του κου Καραμανλή, που σε εμένα σημαίνει πολλά πράγματα. Στενάχωρα πράγματα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Πάνος Καμμένος έβαλε σε υποδεέστερη μοίρα τους Καραμανλή, Παπανδρέου και εξύψωσε στο πάρτι του Ζαππείου τον Αλέξη Τσίπρα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΝΔ, αυτή τη φορά θα ξεφουσκώσει ως μπαλόνι αν ο Μητσοτάκης ακολουθήσει τις υπογραφές του Τσίπρα, στο Μακεδονικό, στα πλεονάσματα, στην υλοποίηση της περικοπής των συντάξεων και σε όλα αυτά που προβλέπει το εθνοκτόνο μνημόνιο.

Το λέω και το ξαναλέω για να το θυμάται. Από την πλευρά μου, όσο είμαι καλά και θέλει ο Ύψιστος, έστω και αν φύγω από εδώ, θα μιλάω για την όλη κατάσταση από όπου βρίσκομαι. Όπου υπάρχει στέρεο έδαφος και τρόπος να μεταδίδεται το μήνυμά μου. Λυπάμαι, για την ηγεσία της μεγάλης παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή που δεν βρίσκει το θάρρος να επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον της σημερινής εθνομηδενιστικής πολιτικής ηγεσίας.

Η ηγεσία της ΝΔ, πολλές φορές, δίνει την αίσθηση του ύφους και της αξιοπρεπούς γλώσσας μελών κλειστής λέσχης του Λονδίνου. Εγώ δεν λέω στην αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί βίαια μέσα ή βίαιη φρασεολογία, αλλά πραγματικά είναι απογοήτευση για το λαό, να ακούει τους νεοδημοκράτες να μιλάνε για αυτό το θέαμα. Για αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα με ελεγχόμενη φρασεολογία και χωρίς να κινητοποιούν τις μάζες, ώστε να πέσει συντομότερα το δίδυμο της μεγάλης εθνικής μειοδοσίας.

**Η κρίση θα καταστεί περισσότερο επώδυνη από την 1-1-2019 με τη μείωση των συντάξεων και την μείωση του αφορολόγητου. Η κατανάλωση θα καθίσει ακόμα περισσότερο και θα επιταχυνθούν οι ρευστοποιήσεις ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων.

Οι ηλικιωμένοι θα ζουν με λιγότερα και οι αστοί θα δουν να μικραίνουν ή να εξαφανίζονται οι περιουσίες τους. Οι υπόλοιποι νέοι άνθρωποι θα φύγουν από την Ελλάδα για να βρουν δουλειές και να ριζώσουν κάπου αλλού. Ούτε επενδύσεις πρόκειται να έρθουν, ούτε πρόκειται να αναταχθούν οι μισθοί. Ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο θα παίξουν πάλι με το θυμικό και την μαραζωμένη ψυχή των Ελλήνων. Θα δώσουν κάποιες υποσχέσεις ή κάποια φιλοδωρήματα για να αρπάξουν ψήφους. Θα δώσουν κάποιες καρέκλες σε κομματικούς, για να αρπάξουν ψήφους αλλά η χώρα θα βουλιάξει ακόμα περισσότερο και θα οδηγηθεί πιο γρήγορα σε αλλαγές των συνόρων. Ο Τσίπρας με τον Καμμένο δέσμευσαν για 100 χρόνια τη χώρα. Οι επόμενες γενιές θα τους καταριούνται.

Ο Πάνος Καμμένος με όσα είπε την Παρασκευή, χαρακτηρίζοντας τον Τσίπρα τον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης, αποκάλυψε ότι ποτέ δεν ανήκε στο Καραμανλικό στρατόπεδο. Παρέκαμψε την ιστορική φυσιογνωμία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρέκαμψε αυτόν που εμπέδωσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, αγνόησε επιδεικτικά την ιστορία προκειμένου να εγκωμιάσει ένα μεγάλο μειοδότη. Ξέχασε την εικόνα του γέροντα που έκλαιγε στο αεροδρόμιο της Μίκρας. Λησμόνησε όσα Καραμανλικά έλεγε για να γίνει πολιτικός και απέδειξε ότι βλέπει την εξουσία καιροσκοπικά. Λέγοντας ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, απέδειξε και φανέρωσε όλες τις εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες που τον έφεραν κοντά του. Μπορεί να μην ανατίναξαν τον Γοργοπόταμο αλλά ανατίναξαν τις ψυχές των Ελλήνων.

Τσίπρας και Καμμένος με πρωτοβουλίες, κυρίως του αρχηγού των ΑΝΕΛ, προσκαλούνται όσοι έχουν διαφωνήσει με τη ΝΔ ή με το Μητσοτάκη για να σχηματίσουν κόμμα ή κόμματα. Ανάμεσά τους, η κα Παπακώστα, ο κος Καραχάλιος, ο κος Μπαλτάκος, ο κος Φαήλος Κρανιδιώτης και πολλοί άλλοι που χαρακτηρίζονται από τον τύπο ως ορφανά της Δεξιάς.

Στο Crash που κυκλοφορεί υπάρχει ένα ρεπορτάζ πολύ ενδιαφέρον για όλους αυτούς που κινούνται κατά Μητσοτάκη και υπέρ Τσίπρα – Καμμένου. Ψιθυρίζεται στην πιάτσα ότι κάποιοι σπρώχνονται από οικονομικούς παράγοντες που τα έχουν βρει με τον Τσίπρα.

Άλλοι είχαν κληθεί από τον Πάνο Καμμένο να παρεκκλίνουν από την πορεία Μητσοτάκη, ΝΔ και άλλοι όπως η κα Παπακώστα πικράθηκαν ή είδαν ότι δεν έχουν κανένα μέλλον στην παράταξη. Όπως και να έχει λένε κάποιοι στην Πειραιώς και στο ΠΑΣΟΚ, είναι εκπληκτικό να ακούς τον υπουργό Άμυνας να καταγγέλλει φαντάσματα που αποπειρώνται να δωροδοκήσουν βουλευτές των ΑΝΕΛ και ταυτόχρονα να πρωταγωνιστεί – όπως λένε – στις αποσχίσεις διαφόρων δεξιών που δούλεψαν για πολλά χρόνια στο χώρο της ΝΔ. Αυτά τα ορφανά βέβαια, δεν πρόκειται να κόψουν ούτε χιλιοστό από τη ΝΔ. Το πολύ να πάρουν τις ψήφους των συγγενών τους. Τίποτα περισσότερο. Όπως θεωρείται βέβαιο, ότι θα εξαερωθούν οι ΑΝΕΛ, εις τα εξ ων συνετέθησαν και ότι ο Τσίπρας θα πάει στο μονοψήφιο. Ενδεχομένως να έχει και την τύχη ή τον προθάλαμο της τύχης του Γιωργάκη Παπανδρέου. Τα ορφανά της δεξιάς θα κάνουν μία τεράστιαααα τρύπα στο νερό. Βασικός συνεργάτης της συγκυβέρνησης, αν και είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Βασικός συνεργάτης των Απριλιανών της κυβέρνησης παραμένει η Χρυσή Αυγή που διατηρεί τα ποσοστά της και κάνει ό,τι μπορεί για να μην πιάσει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης.

Άλλωστε, για αυτό δεν τελειώνει ποτέ η δίκη της. Δεν θυμάμαι τον αριθμό αλλά οι δικογραφίες που συνθέτουν το κατηγορητήριο αν είχαν γίνει χωριστά θα είχε αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό όμως που γίνεται βολεύει την κυβέρνηση, γιατί αφενός έχει το σκιάχτρο να φοβίζει για να κάθονται καλά οι Έλληνες. Και αυτή να περνάει τα μνημονικά μέτρα και αφετέρου να υπάρχει ένα ανάχωμα στην αυτοδυναμία της ΝΔ. Αξίζει τον κόπο να σας πω περισσότερα στις επόμενες εκπομπές. Γιατί οι άφρονες των Αθηνών δουλεύουν και για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε γραβατωμένος στην ομιλία του, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον έπεισε να παραμείνει στον ευρωπαϊκό δρόμο, δηλαδή, ομολόγησε ότι ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος τον έπεισε να παραμείνει στα μνημόνια και να προβεί σε ομαδικές γενοκτονίες των Ελλήνων. Έτσι, ομολογείται πλέον, ότι ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η ομάδα Καραμανλή δούλεψαν μαζί για να εμπεδωθεί το μνημόνιο και να κάνει τις απαραίτητες κωλοτούμπες το Τσίπρας. Φυσικά, αυτό επιβεβαιώνει όσα σας έλεγα για το δίπολο που διαθέτουν οι Γερμανοί στον πολιτικό μας κόσμο.

Σε όλους τους οικονομικούς παράγοντες των Αθηνών που έχουν κάνει συμφωνίες με την παρούσα κυβέρνηση και ευελπιστούν ότι θα τα βρούνε σε όλες τις δουλειές και με το Μητσοτάκη. Άλλωστε, σε όλα τα προτεκτοράτα και τις μπανανίες υπάρχουν κάποιες δουλειές για όλους τους βούλιμους που προδίδουν την πατρίδα και το λαό και ασχολούνται μόνο με το κέρδος, όπως τα τσακάλια πέφτουν πάνω σε ένα ψοφίμι. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί, ότι οι Γερμανοί, γενικά οι δανειστές και οι επόπτες πρόκειται να τους αντικαταστήσουν όλους. Ήδη πήραν τις τράπεζες και μια σειρά στρατηγικών τομέων. Διαβάζω σε διάφορες αμερικάνικες και ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι διώκονται από αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες διάφορα πρόσωπα που ανήκουν στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας. Επίσης, διαβάζω με προσοχή όσα δημοσιεύονται για τα δάνεια εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματιών που έσκασαν ή πρόκειται να σκάσουν κανόνια!

Από ό,τι ακούω δεν πρόκειται να γλιτώσουν ούτε οι Μαρινόπουλοι που έφαγαν τα λεφτά των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου, ούτε η folie folie που εξαπάτησαν τους μετόχους και διώκονται από διάφορα αμερικανικά Fund, ούτε διάφοροι εφοπλιστές που χρωστάνε δισεκατομμύρια στις τράπεζες. Μαθαίνω ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα ανάκτησης των απολεσθέντων. Οι κύριοι σούπερ μάρκετ, ο φίλος μας ο Πανάρας και οι άλλοι θα διωχθούν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Το ίδιο και όσοι εξαπάτησαν αμερικανικές αρχές ή τράπεζες που ανήκουν σε αμερικανικά Fund. Ξαφνικά έσβησε από τον Τύπο η υπόθεση Κουτσολιούτσοι. Αυτοί έλεγαν ότι έχουν εκατοντάδες μαγαζιά προκειμένου να ανεβαίνει η μετοχή τους και είχαν μόνο τα μισά. Σε πολλά δε από τα μισά δεν έμπαινε ούτε ένας πελάτης μέσα και αυτό αποδείχθηκε από αμερικανική έρευνα.

Μαθαίνω επίσης, ότι σε λίγο θα σκάσει μεγάλο σκάνδαλο σε πολύ γνωστή επιχείρηση. Οι Γερμανοί στα σχέδιά τους, έχουν και τον παραμερισμό όλων των μεγάλων οικονομικών παραγόντων της Αθήνας. Ο Τσίπρας φεύγει, ο Μητσοτάκης έρχεται. Οι καζινάτοι, η σαρντονέ και η σαμπλί φεύγουν και έρχεται το Τζόνι Γουόκερ.

Ο κος Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός στην μεταπολίτευση που κατόρθωσε να λύσει όλα τα προβλήματα. Έλυσε το Μακεδονικό, έλυσε το χρέος, έλυσε το μεταναστευτικό. Ήταν επόμενο. Εδώ έφτιαξε διαστημική υπηρεσία. Εκτόξευσε πυραύλους. Εδώ, ο Παππάς με μια ομάδα έμπειρων διαστημικών επιστημόνων κατέστησε τη χώρα ικανή να ταξιδεύει στο διάστημα. Και μην πει κανένας μακάρι παναγιά μου να φύγουν όλοι με το πρώτο διαστημόπλοιο χωρίς επιστροφή! Δυστυχώς κανένας δεν ήξερε από διάστημα όπως μου αποκάλυψε ο διακεκριμένος καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής.

Ο κος Τσίπρας δήλωσε ότι οι εκλογές στην Τουρκία γίνονται με δημοκρατικό τρόπο. Αφού το λέει ο Τσίπρας, φανταστείτε τι μπορεί να ετοιμάζει για τις δικές μας εκλογές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο φετινός νικητής των εκλογών στην Τουρκία. Είτε έντιμα, είτε με νοθεία ο Ταγίπ Ερντογάν θα κυβερνήσει ως Σουλτάνος για πέντε ακόμα έτη τη γειτονική χώρα. Και βλέπουμε. Κανείς δεν αποκλείει να μείνει ισόβια επάνω. Ή τουλάχιστον για 10 χρόνια. Ο Ερντογάν σύμφωνα με την καταμέτρηση που γίνεται στην Τουρκία, πήρε περίπου 53% έναντι 30% του αντιπάλου του Ιντζέ. Ουσιαστικά ο Ιντζέ θα είναι ο αντίπαλός του στην αντιπολίτευση.

Οι εκλογές στην Τουρκία διεξήχθησαν χθες κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Όπως μεταδόθηκε μόνο στην Κωνσταντινούπολη είχαν επιστρατευτεί πάνω από 38 χιλιάδες αστυνομικοί, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα και πάνω από 100 αύρες.

Σε όλη την Τουρκία συνολικά, πάνω από μισό εκατομμύριο αστυνομικοί και στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας ήταν υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξεως. Πολλοί φοβούνται ότι η διακυβέρνηση Ερντογάν θα οδηγήσει τη χώρα σε περαιτέρω υπονόμευση της δημοκρατίας.

Όπως είναι γνωστό ο Πρόεδρος της Τουρκίας, επέσπευσε τις εκλογές και αντί το Νοέμβριο του 2019, τις έφερε τώρα μετά από συνεννόηση με τον συνεταίρο του, τον ακροδεξιό Μπαχτσελί.

Ο Ταγίπ πιστεύει ότι οι νέες εξουσίες θα του επιτρέψουν να χειριστεί καλύτερα τα σύνθετα και δυσεπίλυτα προβλήματα της χώρας, καθώς η λίρα έχει υποχωρήσει κατά 20% έναντι του δολαρίου. Επίσης πιστεύει ότι θα του λυθούν τα χέρια για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους. Βασικός αντίπαλός του είναι ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος ξεσήκωσε με τις ομιλίες του την αντιπολίτευση. Στη συγκέντρωσή του το περασμένο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, έδωσαν το παρόν 1 εκατομμύριο Τούρκοι.

Ο Ιντζέ έλεγε ότι αν κερδίσει ο Ερντογάν θα συνεχίσουν οι υπηρεσίες να ακούνε τα τηλέφωνά σας και ο φόβος θα συνεχίσει να βασιλεύει. Αν κερδίσω εγώ είπε, η δικαιοσύνη θα γίνει πάλι ανεξάρτητη μέσα σε 48 ώρες και θα άρω την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα. Από την πλευρά του, στην τελευταία ομιλία του ο Ερντογάν υποσχέθηκε μεγαλύτερα έργα υποδομών και ότι θα κάνει την Τουρκία μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες. Χθες πήγαν στις κάλπες 60 εκατομμύρια πολίτες.

Στην ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματος, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε πανηγυρικούς τόνους. Ευχαρίστησε για το θριαμβευτικό αποτέλεσμα και είπε ότι κακώς υπάρχουν καταγγελίες για αλλοίωση των αποτελεσμάτων και παρατυπίες σε διάφορα εκλογικά τμήματα. Δεν παρέλειψε να πετάξει και το καρφί του στον Ιντζέ λέγοντάς του: μην κρύβεις την αποτυχία σου πίσω από τις καταγγελίες. Παραδώσαμε μαθήματα δημοκρατίας είπε, το έθνος έκανε αυτό που έπρεπε. Ο κος Τσίπρας δήλωσε ότι οι εκλογές στην Τουρκία γίνονται με δημοκρατικό τρόπο. Αφού το λέει ο Τσίπρας, φανταστείτε τι μπορεί να ετοιμάζει για τις δικές μας εκλογές.

Εδώ στην Αθήνα, η λαλίστατη συνήθως κυβέρνηση παρέμεινε σιωπηλή και ουδείς μαξιμιώτης σχολίασε περαιτέρω το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Τζανακόπουλος, ούτε ο Παππάς, πολύ περισσότερο ο Καμμένος, τόλμησαν να αναφέρουν ή να σχολιάσουν τις καταγγελίες και τα φιλμάκια που τραβήχτηκαν σε διάφορα εκλογικά τμήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε σε πολίτες να παρίστανται κατά την καταμέτρηση των ψήφων. Παρά την προτροπή του κου Ιντζέ να πάνε οι πολίτες στα εκλογικά τμήματα, για να δουν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει, υπήρξε ρητή διαταγή, ρητή απαγόρευση να μην επιτραπεί σε κανέναν να παρακολουθήσει την καταμέτρηση των ψήφων.

Από αύριο λοιπόν ο Τσίπρας και γενικά η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να μιλάνε και να συναλλάσσονται με το Σουλτάνο, ο οποίος υπόσχεται στο λαό του να γίνει η ταχύτερη αναπτυσσόμενη χώρα. Ακόμα και στην επινίκια ομιλία του υπογράμμισε ότι παραμένει αφοσιωμένος στην ολοκλήρωση των φαραωνικών του σχεδίων, όπως η διάνοιξη της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης και η κατασκευή των πρώτων made in Turkey αυτοκινήτων.

Ο Σουλτάνος, είναι βέβαιο, θα καλέσει οσονούπω τον Τσίπρα και την κυβέρνηση των Αθηνών, να βρουν μια λύση για το Αιγαίο, με την ίδια ταχύτητα και την ίδια υποχωρητικότητα που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Αυτό που σας λέω πρέπει να το σημειώσετε. Και να το σημειώσει και η Πειραιώς, η οποία μπορεί τελικά να πάρει το βάρος όλων των εθνικών θεμάτων. Δηλαδή, να είναι αυτή κυβέρνηση, όταν επιστρέψει προς κύρωση η συμφωνία με το Ζάεφ. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο Τσίπρας συνομιλίες και να παραδώσει στο Μητσοτάκη τον εκσυγχρονισμό της Λωζάνης και το φορτίο των τριβών με την Τουρκία. Όποιος πιστεύει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα είναι καλός γείτονας πλανάται. Ας ετοιμαζόμαστε από σήμερα για τα χειρότερα. Ο Ερντογάν θα τα βρει με τη Γερμανία και μέσα στο πακέτο θα υπάρχει και μία συμφωνία εκσυγχρονισμού της Λωζάνης και καταγραφής όλων των νήσων που δεν είναι καταγεγραμμένες. Η γειτονική χώρα, μην έχετε αυταπάτες, είτε βρεθεί συμφωνία την επόμενη Πέμπτη για το μεταναστευτικό, είτε δεν βρεθεί, θα πνίξει τα νησιά του Αιγαίου με κύματα μεταναστών. Αυτό είναι το πρώτο που θα κάνει ο Ερντογάν στη νέα του θητεία. Και αυτή τη φορά το καθεστώς του είναι ενισχυμένο, αφού και ο Τσίπρας δήλωσε ότι οι εκλογές εκεί, παρά τα όσα λέγονται γίνονται με δημοκρατικό τρόπο.

Ας επαγρυπνούμε ακόμα πιο πολύ, αφού τώρα και για πέντε έτη ο Σουλτάνος θα είναι στο παλάτι του εκεί στην Άγκυρα. Ο κος Ιντζέ της τουρκικής αντιπολίτευσης δεν συνεχάρη τον Ταγίπ Ερντογάν. Επιμένει ότι τα αποτελέσματα είναι αλλοιωμένα και ανάποδα. Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένος απέναντι στο πλήθος, ενώ ο κος Ιντζέ τον προέτρεψε να πάνε σε δεύτερο γύρο στις οκτώ Ιουλίου, επιμένοντας στις καταγγελίες για απόπειρα επηρεασμού της κοινής γνώμης και των αποτελεσμάτων. Όπως όλα δείχνουν το φιλοκουρδικό κόμμα κατάφερε τελικά να μπει στην βουλή της Τουρκίας, γεγονός που εκνευρίζει τον Σουλτάνο!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...