Εκκλησία

Ήμαρτον! Τώρα λένε πως ο Ιησούς χρησιμοποιούσε χασισέλαιο για τα θαύματά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ελλάδα νοούμαστε ως...προοδευτικοί με την νομιμοποίηση της κάνναβης, παρά το γεγονός πως οι αρμόδιοι φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είπαν ΟΧΙ.

Στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών περίπου, η προοπτική της χρήσης κάνναβης για συγκεκριμένους σκοπούς έχει κερδίσει πόντους. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Pew Research Center, το 61% των Αμερικανών υποστηρίζει την νομιμοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Πολλοί Αμερικανοί υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης για σοβαρές ασθένειες.

Αυτή η νέα προοπτική έχει αντίκτυπο και σε κάποια απροσδόκητα σημεία, όπως μεταξύ μερικών χριστιανικών ομάδων. Παράδειγμα ο Deb Button, ιδρυτής της Μελέτης Αγίας Γραφής του Stoner Jesus (Μαστουρωμένου Ιησού).

Ο Button ορκίζεται ότι είχε μια βαθιά ικανοποιητική πνευματική εμπειρία.... "Κάθισα στο σαλόνι μου με την κάνναβη σε υψηλότερη δόση και θα μπορούσα να αισθανθώ κυριολεκτικά τον Θεό", είπε στους Los Angeles Times. "Ήμουν γεμάτος με αγάπη, έμπνευση αγάπης". Οι εβδομαδιαίες συνεδρίες της ομάδας συνδυάζουν τη χρήση κάνναβης με συζητήσεις για την Αγία Γραφή.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι Sisters of the Valley της Καλιφόρνιας, οι οποίες πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο του επερχόμενου ντοκιμαντέρ, Breaking Habits. Η συνταγή από την "Αδελφή Κέιτ", αυξάνει την κάνναβη και παράγει ιατρικά προϊόντα μαριχουάνας, κυρίως αλάτι και βάμματα καναβιδιόλης, για να θεραπεύσουν τους άρρωστους. Αν και δεν συνδέονται με κανένα επίσημο θρησκευτικό μοναχικό τάγμα, οι γυναίκες αναφέρονται ως μοναχές αδελφές.

Δείτε μια προεπισκόπηση για το Breaking Habits εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=-29p1Jtid2M

Αλλά αυτός που το...τερμάτισε είναι ο Carl Ruck, καθηγητής της κλασσικής μυθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Ο καθηγητής λοιπόν είναι υποστηρικτής μιας... ριζοσπαστικής θεωρίας. "Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ρόλο της κάνναβης στην ιουδαϊκή θρησκεία", δήλωσε στο The Guardian. Ο Ruck πιστεύει ότι ο Ιησούς μπορεί να έχει αλείψει εκείνους που θεραπεύθηκαν από τα θαύματά του με έλαιο κάνναβης, το οποίο αναφέρεται στην αραμαϊκή ως kaneh-bosem (Έξοδος 30: 22-36). Παραδοσιακά, αυτό θεωρήθηκε ότι είναι το βότανο calamus. Εννέα λίβρες ενός από αυτά τα βότανα χρησιμοποιούνται στη συνταγή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι αρχαίοι Εβραίοι άλειφαν με αυτήν μόνο την ιερατική τάξη (και αργότερα τους βασιλιάδες). Ο Ιησούς, υποστηρίζει ο καθηγητής, ότι έσπάσε την παράδοση αλείφοντας και τον κοινό λαό και μερικές φορές όταν το έκανε, έκανε θαύματα. Πάρτε το απόσπασμα, "Έβγαλαν πολλούς δαίμονες και άλειψαν πολλούς άρρωστους με λάδι και τους έσωσαν (Μάρκος 6:13)."

Η επιληψία για παράδειγμα σύμφωνα με τον καθηγητή θα μπορούσε να φαινόταν σαν δαιμονική κατοχή και μια φυτοχημική ουσία κάνναβης, έχει αποδειχθεί θετική για τη θεραπεία της.

Η επιστήμη υποστηρίζει ότι το χασισέλαιο που περιέχει υψηλές ποσότητες THC πρέπει να αποτελεί κύρια θεραπεία και του καρκίνου....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...