Κόσμος

Xόμς: Η πόλη–φάντασμα της Συρίας - Μόνο ερείπια μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου [Βίντεο]

Συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε ρωσικό drone απεικονίζει την καταστροφή της πόλης Χόμς. Το βίντεο δείχνει καρέ καρέ τα ερείπια της αρχαίας πόλης. 

Για την ιστορία η πόλη Χομς της Συρίας είναι από της αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό στη Συρία. Πριν από την συριακή επανάσταση κατοικήθηκε από Σουνίτες, Αλάβιτες, Χριστιανούς, Αρμένιους και Τουρκμάνους. Αποτελούσε την πρωτεύουσα της Συριακής επανάστασης από το 2011. 

Το καθεστώς του Άσαντ μετέτρεψε την πόλη Χόμς σε μια πόλη - φάντασμα, εξωθόντας σε φυγή τους περισσότερους Σουνίτες και Χριστιανούς. Η πόλη ερήμωσε και οι μόνοι κάτοικοι που έμειναν πίσω ήταν οι Αλάβιτες και οι υποστηρικτές του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το Συριακή υπηρεσία Στρατιστικών, σχεδόν 18 γειτονιές καταστράφηκαν συμπεριλαμβανομένων 40 τζαμιών και 8 εκκλησιών, ενώ δεκάδες τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς που κάηκαν και καταστράφηκαν…

Το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=C_F0ltC788s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ