Κόσμος

Mεγάλες δυνάμεις ρίχνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο - Ιδού η αποβατική δύναμη κοντά σε Χίο και Σάμο - Με τις «κεραίες» απλωμένες παρακολουθούν οι Επιτελείς μας

Η τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 7 Μαΐου, στην περιοχή Seferihisar με τη συμμετοχή δυνάμεων από διάφορες χώρες.

Στο πλαίσιο της άσκησης που θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση αμυντικής βιομηχανίας, όπου 35 αμυντικές βιομηχανίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Το θωρακισμένο όχημα Cobra II της Otokar, το οποίο παράχθηκε στην Τουρκία, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά.

Το όχημα έχει κατασκευαστεί για την ασφαλή μεταφορά ζωτικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, καυσίμων, τροφίμων και νερού, στα στρατεύματα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και στις στρατιωτικές βάσεις.

Έχει μεγάλη ευελιξία με την ικανότητα να μεταφέρει 2.5 τόνους φορτίου. Το όχημα θα είναι σε θέση να επιχειρεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σε δύσκολο έδαφος και κλίμα και σε διαφορετικούς επιχειρησιακούς τομείς.

Έχει εξαιρετική κινητικότητα επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές.

Επιπλέον, το όχημα παρέχει επίσης προστασία και την δυνατότητα αυτοάμυνας με το αντιαεροπορικό όπλο, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί επάνω του.

Το αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα, έχει αυτονομία δράσης τα 700 χιλιόμετρα. Το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με όλμους 120 χιλιοστών καθώς και με όπλα 5,56 και 7,62 χιλιοστών.

Δείτε εικόνα:

Tην ίδια στιγμή, νέες εικόνες από τη μεγάλη αποβατική άσκηση «Efes 2018» που από σήμερα μπαίνει στην τελική της φάση και ολοκληρώνεται στις 11 Μαΐου, έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr, μέσα στον κόλπο Sığacık βρίσκεται ένας μεγάλος αποβατικός στόλος. Ο κόλπος γεωγραφικά τοποθετείται νοτιοανατολικά της Χίου και βόρεια της Σάμου. Έξω από τον κόλπο αλλά εντός τουρκικών χωρικών υδάτων περιπολεί η φρεγάτα TCG Giresun.

Πρόκειται για φρεγάτα με καθήκοντα αντιαεροπορικής προστασίας.

wem4ju73

Ως προς τον κυρίως αποβατικό στόλο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στον κόλπο είναι 14 αποβατικά, 2 αρματαγωγά, 2 ανθυποβρυχιακά περιπολικά, 1 ρυμουλκό, 1 υδροφόρα, 2 ναρκοθηρευτικά, 1 κορβέτα και ένα ταχύ σκάφος υποβρύχιων καταδρομέων (SAT).

Οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές παρακολουθούν πολύ στενά την άσκηση αυτή που γίνεται υπό την αιγίδα της Στρατιάς του Αιγαίου.

Στην τελική φάση της τουρκικής άσκησης αξίζει να αναφερθεί πως συμμετέχουν εκτός της Τουρκίας και αρκετές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων, και οι ΗΠΑ.    

https://www.youtube.com/watch?v=kqgO_WAPIBk

https://www.youtube.com/watch?v=a7wVZso_3Kk

https://www.youtube.com/watch?v=2QTlkyd-QnE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ