Ένοπλες Συρράξεις

H Σουηδία προετοιμάζει τους πολίτες για πόλεμο - Iσλάμ και μετανάστες ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Εν μέσω ανησυχιών για αυξημένη απειλή από τη Ρωσία, η αρμόδια αρχή της Σουηδίας εξέδωσε φυλλάδιο οδηγιών προς τους πολίτες καλύπτοντας την περίπτωση ενός πολέμου.

Παρόμοια κίνηση είχε λάβει χώρα πριν από 30 χρόνια, τη δεκαετία του 1980.

Ωστόσο, οι απειλές που αναφέρει το φυλλάδιο δεν εστιάζουν μόνο στη Ρωσία αλλά εμμέσως και στο ισλάμ και στη μετανάστευση.

Με τίτλο «If Crisis Or War Comes», το φυλλάδιο πραγματοποιεί αναφορά στην αυξημένη πιθανότητα ενός νέου πολέμου, επικαλούμενο την κλιματική αλλαγή (μετανάστευση), την τρομοκρατία (ισλάμ), τις κυβερνοεπιθέσεις και, γενικότερα, την επιδείνωση της γεωπολιτικής κατάστασης.

Η MSB περιγράφει παραδείγματα δυσμενών σεναρίων που θα μπορούσαν να συμβούν στη Σουηδία, εξηγώντας στους πολίτες πως να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια πιθανή έλλειψη τροφίμων, νερού και επικοινωνίας.

«Σε περίπτωση κοινωνικής έκτακτης ανάγκης, η βοήθεια θα παρέχεται πρώτα σε εκείνους που την χρειάζονται περισσότερο.

Η πλειοψηφία πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις δικές της ανάγκες για κάποιο χρονικό διάστημα, το νερό, τα τρόφιμα και τη θέρμανση», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Το φυλλάδιο αναφέρει, επίσης, ότι οι Σουηδοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πιθανές παραπλανητικές πληροφορίες.

Μία αξιοσημείωτη αναφορά είναι η εξής: «όσοι ζουν στη Σουηδία έχουν καθήκον να συνεισφέρουν στην πλήρη άμυνα, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε ηλικίας μεταξύ 16 και 70 ετών μπορεί να κληθεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους σε περίπτωση πολέμου ή απειλής πολέμου».

«Όλοι έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια και την ετοιμότητα της χώρας μας.Η Σουηδία είναι ασφαλέστερη από πολλές άλλες χώρες, αλλά υπάρχουν απειλές», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της MSB, Dan Eliasson.

Το φυλλάδιο διατίθεται σε 13 γλώσσες, ενώ έντυπα αντίγραφα θα σταλούν σε 4,8 εκατομμύρια νοικοκυριά, μεταξύ 28 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...