Πολεμική αεροπορία

F-16 Viper: Το «νέο» μαχητικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (βίντεο)

Η έκδοση «Viper» του F-16 είναι η υπέρτατη έκδοση του μαχητικού, η οποία αρχικά εξελίχθηκε για να συμμετάσχει το μαχητικό στο πρόγραμμα της ινδικής Αεροπορίας για νέο μαχητικό αεροσκάφος. 

Η σημαντικότερη διαφοροποίησή του από τους προκατόχους είναι το ραντάρ συνθετικής απεικόνισης AESA, το οποίο είναι χαρακτηριστικό των μαχητικών αεροσκαφών 4ης++ γενιάς (χαρακτηριστικό είναι ότι το Eurofighter αλλά και το Rafale, μαχητικά 4ης γενιάς, δεν διαθέτουν ραντάρ AESA. Στο Rafale στην έκδοση F.3 θα τοποθετηθεί).

Το ελληνικό F-16V θα είναι ανώτερο από τα 220 τουρκικά μαχητικά, ενώ τα 38 F-16 Block 50 που θα τροποποιηθούν κοντά έκδοση «Advanced» από τις συλλογές των νυν «Block 52+» και Advanced», θα είναι ίσων δυνατοτήτων με τα τουρκικά μαχητικά.

Ολα αυτά, εν αναμονή φυσικά της έλευσης του νέου μαχητικού 5ης γενιάς μετά το 2021.

Ιδού ένα βίντεο με τις δυνατότητες του μαχητικού:

https://youtu.be/QAmbAEyXTIY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...