Ρωσία

Drone-killer μετέφεραν οι Ρώσοι στη Συρία - Έρχεται πολύπλευρη αναμέτρηση UCAS στο Συριακό ουρανό

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

«Το ρωσικό μη επανδρωμένο επιθετικό όχημα Corsair» βρίσκεται ήδη στον ουρανό της Συρίας", αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ προκαλώντας ανησυχία για τα σχέδια και τις εξελίξεις στην χώρα αυτή ενώ καταπλέει η ομάδα μάχης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS HARRY TRUMAN και έρχονται συνεχώς ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια!

Δεν γνωρίζουμε από τα δημοσιεύματα  αν οι Ρώσοι μετέφεραν μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων για την συγκρότηση μοίρας μη επανδρωμένων,  ή μοίρες, …αλλά αυτό που κατανοούμε πολύ καλά είναι ότι στην Συρία ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν και Ρωσία θα «μιλήσουν» τα επανδρωμένα οχήματα το επόμενο διάστημα .

Τα ρωσικά επιθετικά μη επανδρωμένα οχήματα Corsair προορίζονται για τη διεξαγωγή αναγνωρίσεων και πυραυλικών  επιθέσεων ενάντια στο ανθρώπινο δυναμικό και τα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού, τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου και την παράδοση στρατιωτικών φορτίων, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί  .

Το μη επανδρωμένο "Corsair" παράγεται σε δύο τροποποιήσεις, α.  τύπου self-flying και β. ελικοπτέρου . Είναι ιδιαίτερα βολικό να χρησιμοποιεί πτερύγια ελικοπτέρων, καθώς η χρήση τους δεν απαιτεί την προετοιμασία ειδικού διαδρόμου και η κατασκευής τους (  ομοαξονικές βίδες)  δίνουν στο UAV την δυνατότητα μεγάλων ελιγμών.

Το "Corsair" μπορεί να εξοπλιστεί με ρωσικούς πυραύλους αέρος –εδάφους ATRA "ATACA" και είναι σε θέση να υλοποιήσει επιθέσεις με αυτούς  από απόσταση 6 χιλιομέτρων. Ο ειδικός εξοπλισμός  επιτρέπει να εντοπίζει  όλα τα αντικείμενα στο έδαφος, ανεξάρτητα από την ποιότητα και την μεταμφίεση τους.

Το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος, ανήκει στην κατηγορία των «κυνηγών-καταστροφέων» (hunter-killer) και μεταξύ των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του θα έχει τη δυνατότητα διαρκούς πτήσης 24 ωρών, γεγονός που το φέρνει στην ίδια κλάση με τον MQ-9 Reaper των ΗΠΑ.

Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιδιώκουν να εκσυγχρονίσουν μεγάλα τμήματα του στρατού και να ενσωματώσουν πιο αυτοματοποιημένο εξοπλισμό μέχρι το 2020. Ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, Viktor Bondarev, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε πίσω» σε σχέση με άλλες χώρες στο πρόγραμμα μας.

«Όλος ο κόσμος αναπτύσσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη», είχε δηλώσει ο Bondarev κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης  .

Το UAV "Corsair" θα παρουσιαστεί κατά την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης, στην οποία θα παρουσιαστούν και άλλα νέα όπλα…του Πούτιν.

 

https://youtu.be/Z87tI_w4Fqk

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές