Κόσμος

Dassault Rafale: Ο πανίσχυρος Γάλλος μαχητής εν ώρα δράσης (βίντεο)


Ενδιαφέρον βίντεο το με το Dassault Rafale εν ώρα δράσης. Το βίντεο προβάλλεται με
αφορμή το θάνατο του Σερζ Ντασό, του τρίτου πλουσιότερου Γαλλου και επικεφαλή της Dassault Group που μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα Rafale. Ο μεγιστάνας Σέρτζ Ντασό έφυγε χθες σε ηλικία 93 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του.

Dassault Rafale: To "παιδί" της Dassault Aviation

Το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς, Dassault Rafale είναι “παιδί” της Dassault Aviation. Το αεροσκάφος είναι υπηρεσιακό με την γαλλική Πολεμική Αεροπορία και το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, σε ρόλους αεροπορικής υπεροχής και κρούσεως.

Το Rafale είναι δικινητήριο μαχητικό πολλαπλού ρόλου. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα αποστολές διαφορετικού τύπου, όπως εναέριας υπεροχής, κρούσης, αναγνώρισης κλπ. Φέρει συνδυασμό πτέρυγας τύπου Δέλτα και πτερυγίων ελιγμών (canards), κάτι που του δίνει εξαιρετική ευελιξία και παράλληλα διατηρεί τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Eκδόσεις

Υπάρχουν τρεις βασικές εκδόσεις του μαχητικού:

H Rafale C που πρόκειται για μονοθέσια έκδοση για τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Η Rafale B που είναι διθέσια έκδοση για την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και Rafale M που πρόκειται για μονοθέσια έκδοση για τη Γαλλική Ναυτική Αεροπορία.

Εντυπωσιακό βίντεο με το γαλλικό μαχητικό:
https://www.youtube.com/embed/CsVAO_U78Qg

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...