Ελληνοτουρκικά

Cobra II: To νέο τεθωρακισμένο των Τούρκων - Δείτε εικόνες

Το Cobra II είναι το νέο τεθωρακισμένο για το οποίο καμαρώνουν να έχουν οι γείτονες Τούρκοι. Η τουρκική αμυντική εταιρεία Otokar παρουσίασε για πρώτη φορά το τεθωρακισμένο όχημά της, στην στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά ΕΦΕΣ 2018, που έλαβε χώρα στην επαρχία της Σμύρνης πριν από λίγες μέρες, την οποία φρόντισαν να διαφημίσουν αρκετά στα ΜΜΕ.


To εσωτερικό του τεθωρακισμένου

Τo Cobra II πρόκειται για ένα τεθωρακισμένο όχημα με τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλής τακτικής υπεροχής. Πέρα από την εξαιρετική του κινητική ικανότητα μπορεί να μεταφέρει προσωπικό 9 ατόμων. Είναι κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να αντέχει ακόμα και σε ακραίες κλιματικές αλλαγές ενώ η κατασκευή του είναι τέτοια που μπορεί να λάβει μέρος σε ποικίλες στρατιωτικές αποστολές.

Το όχημα έχει κατασκευαστεί για την ασφαλή μεταφορά ζωτικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, καυσίμων, τροφίμων και νερού, στα στρατεύματα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και στις στρατιωτικές βάσεις.

Έχει μεγάλη ευελιξία με την ικανότητα να μεταφέρει 2.5 τόνους φορτίου. Το όχημα είναι σε θέση να επιχειρεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σε δύσκολο έδαφος και κλίμα και σε διαφορετικούς επιχειρησιακούς τομείς, αναφέρει το onalert.gr

Έχει εξαιρετική κινητικότητα επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές. Επιπλέον, το όχημα παρέχει επίσης προστασία και την δυνατότητα αυτοάμυνας με το αντιαεροπορικό όπλο, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί επάνω του.

Το αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα, έχει αυτονομία δράσης τα 700 χιλιόμετρα. Το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με όλμους 120 χιλιοστών καθώς και με όπλα 5,56 και 7,62 χιλιοστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεθωρακισμένα αυτά φαίνεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για τη βίαιη επαναπροώθηση προσφύγων στο έδαφος της Συρίας. O ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης με παρέμβαση που πραγματοποίησε ζητά εξηγήσεις από την Επιτροπή γιατί δύο και πλέον μήνες μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος σχετικά με την αποκάλυψη αυτή δεν δόθηκε καμιά εξήγηση.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ