Αρχείο

Champions League: Φόβοι για χτύπημα του ISIS στον τελικό - Διαψεύδει η Ουκρανία

Η εκπρόσωπος της SBU, του κυβερνητικού οργανισμού ασφάλειας στην Ουκρανία, Ολένα Ιτλάνσκα, ανέφερε στο Facebοok, ότι η απειλή για τρομοκρατική επίθεση στον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Κίεβο, δεν προερχόταν από λογαριασμούς που συνδέονται με το «Ισλαμικό Κράτος».

«Πράγματι, ένα μήνυμα εκ μέρους του «Ισλαμικού Κράτους», εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τις εικαζόμενες προγραμματισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κίεβο στις 26 Μαΐου κατά τη διάρκεια του τελικού του UEFA Champions League. Όμως δεν σχετίζεται με λογαριασμούς που συνδέονται με αυτό», έγραψε.

«Επομένως, πιστεύουμε ότι αυτό έγινε για να εκφοβίσει τους ανθρώπους και να δημιουργηθεί πανικός μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας της Ουκρανίας», συμπλήρωσε. Όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ, οι ηγέτες του ISIS καλούσαν για επιθέσεις στους φιλάθλους στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας όπλα ή αυτοκίνητα.

Πάντως, η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ήδη αυξήσει από τις 18 Μαϊου, τον βαθμό ασφάλειας, ενάντια στη δυνητική απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στο Κίεβο ενώ η κυκλοφορία σε πολλούς κεντρικούς δρόμους θα περιοριστεί ή ακόμη και θα απαγορευτεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ