Αρχείο

Atlas: Το ανθρωποειδές ρομπότ της Boston Dynamics που τρομάζει - Τι έρχεται; Βίντεο

Την πρόοδο των εργασιών των μηχανικών της εταιρείας Boston Dynamics στο υπο συνεχή βελτίωση ρομποτικό ανθρωποειδές Atlas δημοσιεύει κάθε λίγους μήνες η εταιρεία.

Έτσι μετά τα αρχικά βίντεο του 2016 & 2017 που επιδείκνυαν τις ικανότητες του Atlas να σηκώνει αντικείμενα και να τα τοποθετεί σε ράφια, να πηδά στον αέρα, να πραγματοποιεί κυβιστήσεις η Boston Dynamics επανήλθε με ένα νέο βίντεο που δείχνει τον Atlas να τρέχει στο ύπαιθρο και να «απολαμβάνει» την ανοιξιάτικη φύση.

Ήταν μόλις πριν μερικά χρόνια όταν η εταιρεία επιδείκνυε τις ικανότητες του ρομπότ να περπατά και να περνά πάνω από εμπόδια. Όμως το 2017 οι μηχανικοί της εταιρείας κατάφεραν να αναπτύξουν νέες δυνατότητες για το εντυπωσιακό ρομποτικό σύστημα.

Όπως αναφέρθηκε ο Atlas κατάφερε να πηδά εμπόδια να πραγματοποιεί περιστροφές 360 μοιρών κατά τη διάρκεια παραμονής του στον αέρα μετά από ένα εντυπωσιακό επιτόπιο άλμα και το πιο εκπληκτικό, να πραγματοποιήσει μια πλήρη κυβίστηση στον αέρα σα να ήταν… αθλητής ρυθμικής γυμναστικής!

Στο νέο βίντεο του 2018 αποτυπώνονται οι νέες ικανότητες που απέκτησε το ρομπότ όπου ο Atlas φαίνεται να τρέχει στην φύση χωρίς κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός ότι ρομπότ κινείται στο ύπαιθρο και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα από την μεταβολή της επιφάνειας του εδάφους.

https://www.youtube.com/watch?v=rVlhMGQgDkY

https://www.youtube.com/watch?v=fRj34o4hN4I

https://www.youtube.com/watch?v=vjSohj-Iclc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...