Κοινωνία

Aυτά τα παιδιά μας κάνουν υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον! - Δράσεις για προσφορά σε παιδιά που έχουν ανάγκη

Μεταξύ των χιλιάδων δρομέων που πήραν μέρος στo Νο Finish LIne της Αθήνας και πρόσφεραν στην Ενωση Μαζί για το Παιδί ήταν και κάποιες μαθήτριες που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μας κάνουν να αισιοδοξούμε για μία καλύτερη Ελλάδα.

Πρόκειται για τις μαθήτριες του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Κρήτης που πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική τους εκδρομή στην Αθήνα. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» επέλεξαν στο πλαίσιο της εκδρομής τους, αντί να αναλωθούν σε τουριστικές ξεναγήσεις, να προσφέρουν στο συνάνθρωπο τους.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ο Ξενώνας του Συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, όπου παρουσίασαν μία μικρή παράστασή, τη διαδραστική δραματοποίηση του παραμυθιού “το Δώρο της Παπλωματούς”. Ακολούθησαν και άλλες δράσεις για τα παιδιά του Ξενώνα.

Δεύτερος σταθμός  ήταν στο Κ.Ε.Α.Τ., το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στην Καλλιθέα, όπου γνώρισαν τα προβλήματα των ανθρώπων με περιορισμένη όραση και γνωρίστηκαν μαζί τους.

Τρίτος σταθμός – κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα – υπερήφανους, το Νο Finish Line της Αθήνας, όπου τα παιδιά κάλυψαν με ενθουσιασμό και πείσμα πάνω από 40 χιλιόμετρα, για να προσφέρουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Σε αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο, για την παιδεία τους, τη διάθεση τους για προσφορά, την ανιδιοτέλεια τους και μακάρι να βρεθούν και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους. Συγχαρητήρια και στους γονείς για τη σπουδαία ανατροφή!

Αυτά τα παιδιά μας κάνουν να αισιοδοξούμε για μία καλύτερη Ελλάδα!

nflathens.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ