Οικονομία

Ύμνοι Βαρδινογιάννη για Σπίρτζη και Κυβέρνηση - «Καρφιά» σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (βίντεο)

Με πραγματικούς ύμνους του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Tζίγγερ) υπέρ της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, σφραγίστηκε και επίσημα η σύνδεση του ΟΣΕ με διυλιστήρια και βιομηχανικές μονάδες της Κορίνθου.

Η Motor Oil και το υπουργείο Μεταφορών, συμφώνησαν για το έργο της σιδηροδρομικής διασύνδεσης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον ένα χρόνο.

Το έργο θα είναι έτοιμο σε 1 με 1,5 χρόνο και εντάσσεται στη στρατηγική της ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών και της δημιουργίας συνθηκών εξυπηρέτησης των μεγάλων παραγωγικών μονάδων της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο αντιπρόεδρος της Motor Oil, Γιάννης Βαρδινογιάννης, ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναπάντεχα γρήγορη έκβαση του ζητήματος, «μιας και πρόκειται για αίτημα της διοίκησης πριν από τουλάχιστον 5-6 χρόνια και αυτή τη φορά υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκορ» από την παρούσα κυβέρνηση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. υπουργός είχε και την πολιτική βούληση και την αμεσότητα να ολοκληρώσει αυτή την προσπάθεια. Αυτό το αυτονόητο δυστυχώς μέχρι πρότινος δεν ήταν... αυτονόητο και ενώ είχαμε όλη τη διάθεση να το χρηματοδοτήσουμε σαν εταιρεία υπήρχαν διάφορα προβλήματα», συνέχισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Για τα χρόνια καθυστέρησης των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο κ. Βαρδινογιάννης σχολίασε: «Η κρατική μηχανή διαχρονικά δεν βοηθάει, θα θέλαμε να το είχαμε κάνει πολλά χρόνια πίσω, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως η βασική αρχή της κυβέρνησης για τις υποδομές είναι να ενταχθούν τα έργα στις υπηρεσίες των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων και η συμφωνία με τη Μοtor Oil υπηρετεί αυτή την αρχή. Πρόσθεσε πως πρόκειται για «σιδηροδρομική υποδομή ευρωπαϊκών υποδομών που θα εξυπηρετούνται όλες οι βιομηχανίες της περιοχής», λέγοντας επίσης πως θα υπάρχουν πολλά θετικά αποτελέσματα για όλους, πολίτες και επιχειρήσεις.

https://youtu.be/1xnxm3wcvb0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης