Εκκλησία της Ελλάδος

Όσο η διοικούσα Εκκλησία κρύβεται οι Ιεράρχες βγαίνουν μπροστά

Την στιγμή που η διοικούσα Εκκλησία ανέχεται-αν όχι συναινεί-στα ανοσιουργήματα της άθεης κυβέρνησης αρκετοί Ιεράρχες προσπαθούν να κρατήσουν Θερμοπύλες διατηρώντας υψηλό το φρόνημα του πιστού λαού.

Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο οι παρεμβάσεις Μητροπολιτών ήταν αρκετές και ουσιαστικές.

Ο “συνήθης ύποπτος” Μητροπολίτης Κέρκυρας παίρνοντας αφορμή από τα τελευταία ανοσιουργήματα, που ψηφίστηκαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, σημείωσε ότι “δυστυχώς οι κρατούντες συστρατεύονται με τον πονηρό και πολεμούν τον Χριστό. Τον σταυρώνουν καθημερινά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να Τον απομακρύνουν από τις καρδιές των ανθρώπων. Εις πείσμα όμως όλων αυτών των αντίχριστων σχεδιασμών, η πίστη των Ελλήνων αυξάνεται και η συμμετοχή τους στα Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας μεγαλώνει, διότι γνωρίζουν ότι ελπίδα και καταφυγή τους είναι ο Τριαδικός Θεός, μετά των Αγίων Του.”

O Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος από την πλευρά του σε εκδήλωση για τους νέους συνεχάρη τους Κατηχητές “οι οποίοι τολμούν να μιλούν στα παιδιά για το Χριστό και την Εκκλησία, τους γονείς και παππούδες και γιαγιάδες, που συντελούν στην οικοδομή των παιδιών και, μάλιστα, σε μια εποχή που η οικογένεια δεν απολαμβάνει την στοργή και την στήριξη από φορείς και θεσμούς που θα έπρεπε να την συνδράμουν.”

Κάλεσε όλους, σε αυτό το κλίμα που προκαλεί την αίσθηση της διάλυσης, να συνεχίσουν να αντιστέκονται οι καλοί Κληρικοί, οι καλοί δάσκαλοι, οι καλοί γονείς και οι καλοί κατηχητές, με όπλα την αλήθεια της Εκκλησίας και την προβολή της πραγματικής ζωής, η οποία δεν εξαντλείται απλώς σε κάποιες αξίες, αλλά είναι πρόσωπο, ο Ιησούς Χριστός, από την διδαχή του Οποίου και την πίστη και την προσευχή σ' Εκείνον, πηγάζουν όλες οι αρετές, με τις οποίες τα παιδιά, όχι μόνο θα γίνουν καλοί χριστιανοί, αλλά και σωστοί πολίτες.

Επίσης χθες Κυριακή ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ.Παντελεήμων τέλεσε την θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από Πιστούς,κυρίως Μικρασιάτες, Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν.Φιλαδέλφειας όπου φυλάσσονται τα ιερά σεβάσματα της Πίστεως μας, η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας και λείψανα του αγίου Νεομάρτυρος Νεκταρίου του εκ Βρυούλων. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Βρυούλων κ.Παντελεήμων που αναφέρθηκε στη θεραπεία του τυφλού και τη συνάντησή του με το Χριστό, τονίζοντας την ανάγκη «να ομολογούμε την αλήθεια με θάρρος και ενθουσιασμό. Να υπερασπιζόμαστε το όνομα του Χριστού, μην ξεχνώντας πως Εκείνος άνοιξε τα τυφλά μάτια της ψυχής του καθενός. Ό,τι και να μας κοστίζει στην καθημερινότητα, έχουμε χρέος να Τον υπερασπιζόμαστε κάθε φορά που συκοφαντείται. Είναι έργο πίστης όλων μας και μία κατάθεση ψυχής».

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης τόνισε πως “θα πρέπει να διατηρήσουμε τα Ιερά και τα Όσια, να κρατήσουμε την Αγία μας Πίστη ζωντανή και η ζωή μας να είναι έκφραση του Ορθοδόξου Βιώματος. Η Ορθοδοξία μας να επιβεβαιώνεται με την ορθοπραξία και με την μαρτύρια των έργων εκείνων που ομολογούν Χριστό και αλήθεια”

Τέλος και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός έστειλε το δικό του μήνυμα με νόημα:

“Τα μάτια μας καθημερινά βομβαρδίζονται από κάθε λογής εικόνα. Και η πλημμυρίδα αυτή των εικόνων έχει πολλαπλασιάσει τους κινδύνους που διατρέχουμε όλοι, κυρίως όμως τα παιδιά και οι νέοι μας. Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι τα μάτια μας σήμερα τρέφονται από το γυμνό, την ακολασταίνουσα σάρκα και το πολύμορφο έγκλημα. Και όλο αυτό το υλικό της σαπίλας και της διαφθοράς, που στις μέρες μας έγινε το πιο εμπορεύσιμο και κερδοφόρο είδος στην παγκόσμια αγορά, μας σερβίρεται κάτω από το αθώο όνομα της ψυχαγωγίας! Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο λόγος του Θεού και η εμπειρία της Εκκλησίας σήμερα μας προειδοποιεί: Προσοχή στα μάτια σας! Φυλάξτε τα μάτια σας καθαρά! Εξαγιάστε την όραση σας! Θυμηθείτε αυτό που παρακαλούσε ο Δαυίδ το Θεό να του χαρίσει· «Αποκάλυψον τούς οφθαλμούς μου, καί κατανοήσω τά θαυμάσια εκ του νόμου σου» (Ψαλμ. 118, 18)»”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ