Ένοπλες Συρράξεις

Ωρολογιακή βόμβα η Μ.Ανατολή με "γήπεδο" την Ιερουσαλήμ: Ρέει άφθονο το αίμα το Ιράν, ακολουθεί η Τουρκία και το πετρέλαιο στα 80 δολάρια


Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι πλέον η Μέση Ανατολή. Με "γήπεδο" την Ιερουσαλήμ, Λίβανος, Τουρκία, Ισραήλ, και Ιράν ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Οι κυρώσεις στην Χεζμπολάχ δείχνουν τον δρόμο της αποσταθεροποίησης που θα επιχειρηθεί και στο Ιράν και ήδη εφαρμόζεται στην Τουρκία.

Ηδη πριν λίγο ξέσπασαν νέες βίαιες συγκρούσεις στο Νότιο Ιράν στην πόλη Kazerun. Νεκροί, αμέτρητοι τραυματίες, οι κάτοικοι στα όπλα και η "μυρωδιά" μιας νέας  "επανάστασης" που χτυπά την πόρτα της Τεχεράνης.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις εναντίον του διοικητή της ιρανικής κεντρικής τράπεζας Βαλιολάχ Σεΐφ και εις βάρος της τράπεζας αλ Μπιλάντ Ισλαμική Τράπεζα (Al-Bilad Islamic Bank), με έδρα το Ιράκ για παράνομη διακίνηση εκατομμυρίων δολαρίων προς το Σώμα των Φρουρών της Ισλαµικής Επανάστασης.

Πλέον θα επιχειρηθεί ξανά και πιο συστηματικά η οικονομική διάλυση της χώρας σε συνδυασμό με άλλα εσωτερικά γεγονότα ώστε να επέλθει η πτώση εκ των έσω.

Πρόκειται για τη δεύτερη δέσμη κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ, έπειτα από την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, την οποία ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα.

«Ο Σεΐφ συνωμότησε με την IRGC-QF για την μεταφορά εκατομμυρίων δολαρίων μέσα από το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα με μια πληθώρα ξένων συναλλαγμάτων για να επιτρέψει στην IRGC-QF να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε μια ανακοίνωσή του.

Στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνεται επίσης ο Αλί Ταρζαλί, αναπληρωτής διευθυντής της κεντρικής τράπεζας του Ιράν και ο πρόεδρος της αλ Μπιλάντ Ισλαμική Τράπεζα, ο Αράς Χαμπίμπ.

Σήμερα, η Total ενημέρωσε πως θα αποσυρθεί από το μεγάλο ενεργειακό έργο South Pars 11 αν το Ιράν δεν δώσει εγγυήσεις καθώς δεν μπορεί να αντέξει τις οικονομικές κυρώσεις!

Μέσα σε όλα αυτά συνεχίζει να χτυπά και ο Ερντογάν

Προειδοποίηση πως θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων με όλες τις δυνάμεις του και δεν επιτρέψει στο Ισραήλ να τους «κλέψει» την Ιερουσαλήμ, απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δείπνο, ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι «αν επιτραπεί στο Ισραήλ να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος θα βυθιστεί στο χάος όπου θα κυριαρχεί ο τραμπουκισμός».

Είπε επίσης ότι ο προσωπάρχης του και το υπουργείο Εξωτερικών εργάζονται εντατικά για την απομάκρυνση των τραυματισμένων Παλαιστίνιων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αναφερόμενος στα Ηνωμένα Έθνη, είπε ότι "κατέρρευσαν" αντιμέτωπα με τα γεγονότα στη Γάζα και είπε ότι προσπαθεί να πείσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να δραστηριοποιηθούν περισσότερο.

Στα 80 δολάρια το βαρέλι και είμαστε στην αρχή..

"Βραχυπρόθεσμο" χαρακτηρίζει ο ΟΠΕΚ το άλμα στην τιμή του πετρελαίου προς τα 80 δολάρια το βαρέλι.Σύμφωνα με τον οργανισμό αυτό οφείλεται σε γεωπολιτικές εξελίξεις μάλλον, παρά στο όποιο έλλειμμα στην προσφορά του αργού.

Οι τέσσερις εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι η πρόσφατη άνοδος στις τιμές προέρχεται από τις ανησυχίες για τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

«Οι τιμές είναι υψηλές απλά και μόνο λόγω των εντάσεων», δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους.

Το πετρέλαιο μπρεντ ανήλθε χθες στα 79,47 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014, πριν υποχωρήσει σήμερα κάτω από τα 78 δολάρια. Οι τιμές θα μπορούσαν να σημειώσουν περαιτέρω ράλι πριν μειωθούν, σύμφωνα με κάποιους στον ΟΠΕΚ.

«Μπορεί να ξεπεράσει τα 80 δολάρια και στη συνέχεια να υποχωρήσει», δήλωσε μία από τις πηγές.

Ο ΟΠΕΚ θεωρεί πως το ράλι της τιμής του πετρελαίου προς τα 80 δολάρια το βαρέλι είναι ένα βραχυπρόθεσμο άλμα που οφείλεται σε γεωπολιτικές εξελίξεις μάλλον, παρά στο όποιο έλλειμμα στην προσφορά του αργού, δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι τεσσάρων χώρων στον Οργανισμό, σε μία ένδειξη ότι το καρτέλ δεν βιάζεται να επανεξετάσει τη συμφωνία του για μείωση της παραγωγής.

https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/996857738113232896?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/996861197512335360?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/996846546250555398?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/996842168273788928?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/996840385430409216?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές