Αρχείο

«Χτύπησαν» τα υποβρύχια του ΠΝ; Μεγάλη ζημιά για τη Β.Ελλάδα η πυρκαγιά στην Sunlight - Στις μάχες Στρατός και ΔΠΘ


Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ξαφνική ιστορία με την πυρκαγιά στην Ξάνθη. Τα ερωτήματα που πέφτουν στο τραπέζι και πρέπει να απαντηθούν είναι τα ακόλουθα.

Γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης; Πως είναι δυνατόν να γίνει μέσα στη πρωτομαγιά. Πρόκειται περί δολιοφθοράς και εάν ναι από ποιούς; Πόσο θα επηρεαστούν τα υποβρυχία μας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα; Κρύβονται συμφέροντα από πίσω;

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες της fonitisxanthis, αναφέρουν πως μετα τη φωτιά στο εργοστάσιο κατασκευής Μπαταριών στο Όλβιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για σήμερα το απόγευμα στις 17:30, αφού πρώτα ζήτησε να πραγματοποιήσουν μετρήσεις τόσο ο Στρατός όσο και το ΔΠΘ , προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστατα , το αν υπάρχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από τα υλικά που φλέγονται.

Όπως αναφέραμε πριν, η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά xωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν βρεθεί από την πρώτη στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Η Systems Sunlight, είναι ένας βιομηχανικός πόλος που παράγει συσσωρευτές ενέργειας για την αμυντική βιομηχανία, μπαταρίες για τα υποβρύχια του ΠΝ, βιομηχανικές μπαταρίες, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για δεκάδες εφαρμογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου .

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη από την επικοινωνία αρχών και εργοστασίου, πόσοι εργάζονταν την ώρα της πυρκαγιάς.

Πιθανότερη αιτία, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών.

Δείτε νέο πλούσιο υλικό - Βίντεο και εικόνες:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnikos.sarakasidis%2Fvideos%2F10214185623467143%2F&show_text=0&width=267

https://www.youtube.com/watch?v=48DqHG1CufM

https://www.youtube.com/watch?v=-M-UuD9DvKw

Εικόνες από xanthinea.gr

 

 

 

 

Eικόνες από xanthinews.gr

   

Εικόνες από xanthi2.gr

        

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...