Εσωτερική Ασφάλεια

Φωτογραφικό ντοκουμέντο: Το βιβλίο-βόμβα που έφτιαχνε ο Κ. Γιαγτζόγλου (Εικόνες)

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από το βιβλίο που μετέτρεπε σε παγιδευμένη βόμβα ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου -ο 28χρονος που συνελήφθη για την αποστολή τρομοπακέτου στον Λουκά Παπαδήμο- φέρνει στο φως το CNN Greece.

Συνολικά βρέθηκαν τρία παρόμοια βιβλία που ο 28 χρόνος ετοιμαζόταν να τα μετατρέψει σε βόμβες, με αγνώστους αποδέκτες.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν τα «βιβλία» αυτά στο σπίτι-γιάφκα του Γιαγτζόγλου στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με εκρηκτικές ύλες και όλα όσα χρειαζόταν για μια ολοκληρωμένη συνδεσμολογίαεκρηκτικού μηχανισμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, σε λίγες ημέρες ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου θα κληθεί από τις δικαστικές αρχές να δώσει εξηγήσεις για τον λογαριασμόπου είχε ανοίξει με πλαστά στοιχεία και οδήγησε στην σύλληψη 14 ατόμων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι στον λογαριασμό αυτό έμπαιναν χρήματα για το «επαναστατικό ταμείο» από αγοροπωλησίες ενός ιδιόμορφου «καταστήματος» που είχε στηθεί μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Το βιβλίο της φωτογραφίας είναι ένα νομικό βοήθημα και ο 28χρόνος είχε «σκάψει» και αφαιρέσει στο κέντρο κομμάτια από τις σελίδες, ώστε να δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος στον οποίο θα έβαζε τα εκρηκτικά.

Μόλις το θύμα θα παραλάμβανε το βιβλίο και θα άνοιγε το εξώφυλλο, θα γινόταν η έκρηξη στα χεριά του.

Η επιλογή του Γιαγτζόγλου να ενταχθεί σε μια τρομοκρατική ομάδα ήταν έξυπνη απόφαση, καθώς ήταν άγνωστος στις Αρχές και θα μπορούσε ανενόχλητος να δρα χωρίς ποτέ να φτάσουν στα ίχνη του από την αντιτρομοκρατική. Έτσι, τουλάχιστον, νόμιζε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ