Κόσμος

Φρικιαστικές εικόνες! Βαρύ όχημα του τουρκικού στρατού λιώνει εκ προθέσεως γυναίκα κουρδικής καταγωγής (Βίντεο)



Το βαρύ όχημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που μάχονται κατά των Κούρδων ανταρτών του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία κονιορτοποίησε κυριολεκτικά την άτυχη 85χρονη γυναίκα. Το φρικιαστικό γεγονός έλαβε χώρα στην περιοχή Lice, η οποία βρίσκεται στην επαρχία του Diyarbakir, περιοχή με κατά πλειοψηφία κουρδικό πληθυσμό.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα φαίνεται να έχει καταγραφεί προ περίπου ενός έτους, στις 14 Ιουνίου του 2017, όταν η Pakize Hazar με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού περπατούσε με κόπο προς το ταχυδρομείο της γειτονιάς της προκειμένου να λάβει τη σύνταξή της, ωστόσο την ώρα που πέρναγε από τον δρόμο χωρίς καθόλου κίνηση, έκανε το «λάθος» να περάσει μπροστά από ένα ακινητοποιημένο φορτηγό των τουρκικών δυνάμεων. Αυτό τότε ξαφνικά ξεκίνησε, συμπαρασύροντας την άτυχη 85χρονη κάτω από τις μεγάλες του ρόδες, κι αυτό παρά τα ουρλιαχτά και τις προειδοποιήσεις ενός παριστάμενου αστυνομικού.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Αργότερα, συγγενείς της άτυχης ηλικωμένης προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμάτια της από το δρόμο ενώ οι Τούρκοι αστυνομικοί κοιτούσαν με έκδηλη παθητικότητα.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Dogan ανέφερε πως οι δικηγόροι οι οποίοι εκπροσωπούν την οικογένεια της υπερήλικης Hazar παρουσίασαν το εν λόγω βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας CCTV στις δικαστικές αρχές, οι οποίες διερευνούν το συμβάν, ως απόδειξη της «εσκεμμένης δολοφονίας της», όπως την χαρακτήρισαν, από τον οδηγό του οχήματος των δυνάμεων ασφαλείας.

Εντούτοις, σύμφωνα με την αρχική αναφορά της πανταχού παρούσας στο τουρκικό Κουρδιστάν Στρατοχωροφυλακής οι ευθύνες βαραίνουν το θύμα!

Το πολιτικό ιατροδικαστικό τμήμα της Άγκυρας όμως συμπέρανε πως ο αρχιλοχίας S.K. ο οποίος οδηγούσε το θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα ήταν «εκατό τοις εκατό» υπεύθυνος για τον τραγικό θάνατο της γυναίκας, διότι εκείνη βρισκόταν μέσα στο οπτικό του πεδίο.

Ο S. K. πρότι συνελήφθη, εντούτοι αφέθη ελεύθερος μετά από την ανάκριση στην οποία υπεβλήθη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι κατήγοροι της περιοχής Lice απαιτούν όπως αποδοθεί ποινή φυλάκισης στον δράστη από δύο εώς και έξι χρόνια για φόνο εξ αμελείας σε τρέχουσα δίκη.

Οι βουλευτές του φιλο-κουρδικού κόμματος της αντιπολίτευσης HDPκαταδίκασαν τη δολοφονία και ορκίστηκαν πως θα πράξουν τα αδύνατα-δυνατά για απόδωση δικαιοσύνης.

Εξάλλου, η οργάνωση Diyarbakir Bar Association ανέφερε σε ανακοίνωσή της «Το γεγονός πως ένα τόσο σοβαρό περιστατικό συνέβη σε ένα δρόμο χωρίς καθόλου κίνηση είναι ενδεικτικό της απαράδεκτης  συμπεριφοράς του στρατιωτικού που οδηγούσε το όχημα».

Μια αναφορά της μη κυβερνητικής οργάνωσης Human Rights Association στην Τουρκία το 2017 έχει καταγράψει εικοσιτρείς θανάτους πολιτών από αστυνομικά ή στρατιωτικά οχήματα και μια άλλη αναφορά του έτους 2016 κάνει λόγο για έξι θανάτους πολιτών από πυροβολισμό επί κουρδικού εδάφους.

Βάσει νόμου εγκεκριμένου από τον ίδιο τον Recep Tayyip Erdogan, οι στρατιώτες οι οποίοοι μάχονται κατά των Κούρδων ανταρτών του PKK, απολαμβάνουν ασυλίας από τη δικαιοσύνη ακόμη και αν κατηγορηθούν για σοβαρότατες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με εξαίρεση, σπανίως βέβαια, που οι Αρχές κρίνουν υπέρ του αντιθέτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ