Πολιτική

Τσίπρας σε Μπουτάρη: «Η Καλυψώ μου φαίνεται έφαγε πιο πολλές από σένα δήμαρχε» (βίντεο)


Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο δημαρχείο στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 και αγκάλιασε τον Γιάννη Μπουτάρη που τον περίμενε στην είσοδο. Μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός ρώτησε αρχικά τον δήμαρχο αν είναι καλά και εκείνος του απάντησε καταφατικά. Αμέσως μετά ο Γιάννης Μπουτάρης γνώρισε στον πρωθυπουργό τη γυναίκα που τον έσωσε από τα χειρότερα. Την Καλυψώ Γούλα που στεκόταν δίπλα του και που την ώρα των επεισοδίων έπαιξε ρόλο σωματοφύλακα.

«Η Καλυψώ μου φαίνεται έφαγε πιο πολλές» ακούγεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη. Αμέσως μετά τον ενημερώνει για τα νέα άτομα που ταυτοποιήθηκαν. Πρόκειται για τρεις Έλληνες 43, 57 και 44 ετών οι οποίοι βαρύνονται με τα αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος είναι αστυνομικός εν ενεργεία και ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία γραφείου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται, πως για την επίθεση έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία καταδικάστηκαν, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ο 41 ετών άδρας που φέρεται να προπηλάκισε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη, έχοντας στην αγκαλιά την κόρη του.

Ο διάλογος Τσίπρα – Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό»

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησής τους, στο γραφείο του δημάρχου, αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...