Αθλητισμός

Τρίτο ευρωπαϊκό για την ΑΕΚ, 18o για την Ελλάδα!

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πραγματοποίησε μία φανταστική εμφάνιση στον τελικό του Basketball Champions League και επικράτησε της Μονακό με 100-94, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αυτό είναι το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της «Ένωσης», η οποία επέστρεψε στη κορυφή της Ευρώπης μετά από 18 χρόνια. Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000, ενώ φυσικά το φετινό κύπελλο έχει έντονη την... αύρα από το έπος του 1968, χρονολογία κατά την οποία οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Αυτό είναι το τρίτο ευρωπαϊκό για την ΑΕΚ και το 18ο για την Ελλάδα, καθώς, εκτός της «Ένωσης», έξι ευρωπαϊκά τρόπαια έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός, από τρία έχουν οι Ολυμπιακός και Άρης, δύο κύπελλα έχει ο ΠΑΟΚ και ένα το Μαρούσι.

Επίσης, ευρωπαϊκό τρόπαιο έχει η χώρα μας και στο γυναικείο μπάσκετ, με τον Αθηναϊκό να έχει φτάσει στη κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου το 2010.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές