Κόσμος

Το συριακό πυροβολικό θέρισε τους Τουρκομογγόλους στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ

Το συριακό πυροβολικό έπληξε από την επαρχία της Λαοδίκειας (Λαττάκειας) θέσεις των Τουρκομογγόλων τζιχαντιστών κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των Τουρκομογγόλων τζιχαντιστών και των συριακών θέσεων έχει κατασκευαστεί πρόσφατα τουρκικό φυλάκιο, στα πλαίσια της συμφωνίας της Αστάνα μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν.

Τα συνολικά δώδεκα τουρκικά φυλάκια που δημιουργήθηκαν περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ υποτίθεται ότι έχουν αποστολή τη διατήρηση της ειρήνης, στην πραγματικότητα όμως αποσκοπούν να προστατέψουν τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που κατέχουν την επαρχία της Ιντλίμπ, αναφέρει το tribune.gr

Στόχος του συριακού πυροβολικού, που έπληξε τις θέσεις των τρομοκρατών με ρουκέτες, ήταν οι Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν.

Πρόκειται για Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας, καθώς και άνδρες από άλλες τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της ευρύτερης Μογγολίας, που έφτασαν στη Συρία μέσω Τουρκίας πριν μερικά χρόνια για να πολεμήσουν υπό τις εντολές της Αλ Κάιντα ενάντια στο συριακό καθεστώς.

Είναι γνήσιοι -«καθαρόαιμοι»- Τούρκουι, με μογγολικά χαρακτηριστικά. Καμία σχέση δηλαδή με τους γείτονές μας Τούρκους που είναι απόγονοι εκτουρκισμένων και εξισλαμισμένων Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων εθνών της Μικράς Ασίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί τους Τουρκομογγόλους ομογενείς του, τους υποστηρίζει και τους προστατεύει και αυτός είναι και ένας λόγος των κακών σχέσεων της Τουρκίας με την Κίνα, αφού το Πεκίνο έχει αποδείξεις ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει και το ισλαμιστικό αντάρτικο που διεξάγουν οι Ουιγούροι Τούρκοι στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας με στόχο την ανεξαρτησία τους.

Πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν ότι το συριακό πυροβολικό χτύπησε τους Τουρκομογγόλους και μέσα στην κωμόπολη Μπιντάμα, κοντά στα τουρκικά σύνορα, όχι σε μεγάλη απόσταση από την Τζισρ Αλ Σούγκουρ.

Τα πλήγματα αυτά ερμηνεύονται ως πρόθεση της συριακής κυβέρνησης να επιχειρήσει ανάκτηση της επαρχίας Ιντλίμπ, την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να «ενώσει» με τα τουρκοκρατούμενα εδάφη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού σε ένα ενιαίο ισλαμιστικό ψευδοκράτος, προτεκτοράτο της Άγκυρας στη Συρία.

Η Τζισρ Αλ Σούγκουρ έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους της, που κατέφυγαν πρόσφυγες στη Λαοδίκεια ή στην Τουρκία, από το καλοκαίρι του 2011.

Την Άνοιξη του 2015, όταν η επαρχία της Ιντλίμπ καταλήφθηκε από την Αλ Κάιντα και τους συμμάχους της, η πόλη εποικίστηκε με Τουρκομογγόλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...