Τεχνολογία

Το ρομπότ Atlas ξεπερνά εμπόδια και μπορεί να σε κυνηγήσει (βίντεο)


Οριστικά παρελθόν αποτελούν τα «άτσαλα» και «άχαρα» ρομπότ που βάδιζαν με ταχύτητα… χελώνας και έπεφταν στο έδαφος με το παραμικρό εμπόδιο στο δρόμο τους…

Τα πλάνα ενός βίντεο του ρομπότ που έδωσε στη δημοσιότητα η κατασκευάστρια εταιρεία του Boston Dynamics δείχνουν ότι πλέον τα «αυτόματα», όπως παλαιότερα λεγόνταν τα ρομπότ, μαθαίνουν μια σειρά από νέες δεξιότητες, όπως το τρέξιμο, η αυτόνομη πλοήγηση ακόμα και τα άλματα!

https://giphy.com/embed/YUGVPYTOlgHAoxSv0M

Σε ένα από τα βίντεο, το επονομαζόμενο ρομπότ Atlas εμφανίζεται να τρέχει γύρω από μια αυλή. Το επιβλητικό στυλ του ρομπότ θυμίζει κάτι από… Ρόμποκοπ, υποδηλώνοντας ότι, αν επιταχύνει λίγο, μπορεί να έχει "επαγγελματικό μέλλον" στην καταδίωξη εγκληματιών στους δρόμους μιας πόλης.

Το ανθρωπόμορφο ρομπότ, η αυτονομία της μπαταρίας του οποίου είναι άγνωστη, έχει ύψος 1,5 μέτρα και ζυγίζει 75 κιλά. Χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης LiDAR και "στερεοφωνική όραση" για να αξιολογήσει τον περιβάλλοντα χώρο και να πράξει ανάλογα. Έτσι τα πλάνα του βίντεο δείχνουν ότι προσαρμόζεται στο περιβάλλον του, τρέχοντας σε κεκλιμένες και ανομοιόμορφες επιφάνειες, κάτι που τα ρομπότ φάνταζε βουνό για τους «παππούδες» του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης