Κόσμος

Το Πεκίνο διαψεύδει ότι Κινέζοι στόχευαν με λέιζερ Αμερικανούς πιλότους - «Αυθαίρετες οι κατηγορίες των ΗΠΑ»

Tο Πεκίνο χαρακτήρισε σήμερα «αυθαίρετες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες Κινέζοι υπήκοοι στόχευσαν κατ΄επανάλψη με λέιζερ στρατιωτικού τύπου Αμερικανούς πιλότους που εκτελούσαν πτήσεις γύρω από τη βάση τους στο Τζιμπουτί, προκαλώντας τους μικροτραυματισμούς.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκε επισήμως και ζήτησε από το Πεκίνο να ερευνήσει τα επεισόδια αυτά που σημειώθηκαν πριν από πολλές εβδομάδες, ανέφερε μια εκπρόσωπος, η Ντέινα Γουάιτ. «Πρόκειται για πολύ σοβαρά γεγονότα. Αυτή η πρακτική θέτει σε πραγματικό κίνδυνο τους αεροπόρους μας», εξήγησε. Η Γουάιτ εμφανίστηκε «πεπεισμένη» ότι ο ή οι δράστες ήταν Κινέζοι.

Δύο πιλότοι ενός μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 τραυματίστηκαν ελαφρά στα μάτια ενώ ετοιμάζονταν να προσγειωθούν στη βάση στο Τζιμπουτί, σύμφωνα με μια άλλη εκπρόσωπο, τη Σέριλ Κλίνκελ.

Η βάση Καμπ Λιμόνιερ, που βρίσκεται στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Τζιμπουτί, είναι η μοναδική μόνιμη αμερικανική βάση στην αφρικανική ήπειρο. Χρησιμοποιείται κυρίως για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην ανατολική Αφρική και την Υεμένη.

Το 2017 η Κίνα εγκαινίασε μια ναυτική βάση στο Τζιμπουτί, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από εκείνη των ΗΠΑ. Πρόκειται για τη μοναδική βάση που διαθέτει το Πεκίνο στο εξωτερικό.

«Έπειτα από ενδελεχή έρευνα η Κίνα ενημερώνει ξεκάθαρα την αμερικανική πλευρά ότι οι ψευδο-κατηγορίες της δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», αντέδρασε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...