Βιοηθική

Το κλουβί με τις τρελές! Εξαγριωμένοι γονείς καθώς η Αυστραλία επιδιώκει να απαγορεύσει τη χρήση των όρων «αγόρι» ή «κορίτσι» στα βιβλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνοιξε το "κλουβί με τις τρελές" στην Αυστραλία!

"Αφήστε τα παιδιά μόνο να είναι παιδιά. Σταματήστε να προσπαθείτε να καταστρέψετε τις παιδικές ηλικίες... "
Αυτό είναι ένα παράδειγμα της εξαγριωμένης αντίδρασης των γονέων στη Βικτώρια της Αυστραλίας, όπου το τοπικό δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε σχέδια για έλεγχο των παιδικών βιβλίων και παιχνιδιών με στόχο την απαγόρευσή τους από νηπιαγωγεία, σχολεία και βιβλιοθήκες, εάν δεν τηρούν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το φύλο.

Οι αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης "εμπνεύστηκαν" από έρευνες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας που -υποτίθεται πως-έδειξαν ότι τα παιδιά επηρεάστηκαν από τα στερεότυπα φύλου και προέτρεψαν την απαγόρευση των όρων «αγόρι» και «κορίτσι».

Η έρευνα υποδηλώνει ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να "ελαχιστοποιήσουν την έκταση στην οποία επισημαίνεται το φύλο" και να αποφεύγουν να λένε στα παιδιά τι πρέπει να κάνουν τα κορίτσια και τα αγόρια.

Οι γονείς αντέδρασαν οργισμένα στην ιστορία αυτή και η πρώτη αντίδραση ήλθε όπως πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ...

"Αυτό πρέπει να σταματήσει. Έχω μια κόρη δύο ετών (ναι, πήρα το φύλο της με βάση τα γεννητικά όργανα που γεννήθηκε) και παίζει με αυτοκίνητα, τρένα, τρακτέρ, Barbies, κούκλες και χρησιμοποιεί τη φαντασία της και προσποιείται ότι μαγειρεύει φαγητό ή ότι είναι ένας γιατρός...Ας αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά. " είναι ένα από τα πάρα πολλά σχόλια γονέων.

"Δεν θα απαγορεύσω πράγματα, αλλά θα ήθελα να συμπεριλάβω περισσότερα πράγματα για να συμμετέχουν όλοι. Όταν έχετε παιδιά, συνειδητοποιείτε ξαφνικά ότι τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια και ζωντανά. Δεν θέλω να δω ανδρογυναίκες εκεί έξω. Δεν θέλω να δω τα παιδιά μας να μην είναι παιδιά. Το γεγονός είναι ότι είναι αγόρια και κορίτσια και είναι διαφορετικά και δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό. Πρέπει να γιορτάσουμε αυτό ...Νομίζω ότι χρειαζόμαστε σεβασμό. Δεν χρειαζόμαστε κοινωνική μηχανική" αναφέρει ενας άλλος γονέας.

Τα βιβλία που ετοιμάζονται για την "πυρά" είναι αυτά με ήρωες όπως ο Winnie, οι κούκλες Barbie και με κάθε σούπερ ήρωα γιατί όπως λέει η έρευνα εμπίπτουν σε «στερεότυπα φύλου».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι «οι προκαταλήψεις κατά μήκος της φυλής και των γραμμών φύλου μπορούν να παρατηρηθούν» στα παιδιά ηλικίας τριών ετών. Τα κορίτσια που έπαιζαν με «γυναικείους χαρακτήρες», όπως οι κούκλες της Barbie, είχαν λιγότερες δυνατότητες σταδιοδρομίας, ενώ εκείνοι που ασχολούνταν με τα παιχνίδια Princess Disney είχαν περισσότερες θηλυκές στερεότυπες απόψεις.

Εν τω μεταξύ, τα αγόρια που παρακολουθούσαν σούπερ ήρωες δείχνουν περισσότερα στερεότυπα φύλου στη σκέψη τους, σύμφωνα με τη μελέτη.....

Και μη χειρότερα!!!

https://www.youtube.com/watch?v=MH_YrdmnH-A

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...