Ρωσία

Το αποβατικό-θηρίο Pyotr Morgunov: Ολοκληρώθηκαν οι εν πλω δοκιμές του ρωσικού αποβατικού

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές του ρωσικού αμφίβιου αποβατικού πλοίου Pyotr Morgunov κλάσης Ivan Gren (Project 11711) στην Βαλτική θάλασσα. Το μεγάλο αμφίβιο πλοίο επιθέσεων που κατασκευάστηκε στο Ναυπηγείο Γιάνταρ στην ακτή της Βαλτικής, ολοκλήρωσε επιτυχώς δοκιμές στη θάλασσα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ναυπηγείου Σεργκέι Μιχαήλ στο TASS την Παρασκευή.

"Την Πέμπτη 3 Μαΐου ολοκληρώθηκε το θαλάσσιο μέρος των κρατικών δοκιμών του μεγάλου αμφίβιου πλοίου Ivan Gren. Κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών, η λειτουργία των συστημάτων και των συγκροτημάτων του πολεμικού πλοίου ελέγχθηκε από την κρατική επιτροπή αποδοχής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS οι θαλάσσιες δοκιμές του πλοίου ολοκληρώθηκαν στις 3 Μαΐου στην Βαλτική θάλασσα. Το ναυπηγείο Yantar έλαβε την έγκριση των κρατικών φορέων που επέβλεπαν τις δοκιμές. Το πλοίο θα παραμείνει στο ναυπηγείο όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες ελέγχου της απόδοσης των συστημάτων του πλοίου.

Οι κρατικές δοκιμές είχαν ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου του 2017 αλλά διεκόπησαν το Δεκέμβριο του 2017 λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο πλοίο. Οι δοκιμές ξεκίνησαν ξανά στις 3 Απριλίου του 2018 αφού τα τεχνικά προβλήματα είχαν επιλυθεί.

H ιστορία ναυπήγησης

Η ιστορία ναυπήγησης του αποβατικού πλοίου είναι πολύ μεγάλη αφού το ναυπηγείο Yantar στην Βαλτική θάλασσα ξεκίνησε τις εργασίες ναυπήγησης του πλοίου το Δεκέμβριο του 2004. Η καθέλκυση του πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2012 οι δοκιμές του ξεκίνησαν το 2016 ενώ πρόκειται να παραδοθεί στο Ρωσικό Ναυτικό στα τέλη του 2018.

Οι δυνατότητες του πλοίου

Το νέο πλοίο δύναται να μεταφέρει 13 άρματα μάχης, 36 ΤΟΜΑ, ή μέχρι και 300 Πεζοναύτες. Το Pyotr Morgunov μπορεί να μεταφέρει έναν πλήρως εξοπλισμένο Λόχο Πεζοναυτών και να τους αποβιβάσει είτε άμεσα αξιοποιώντας την ράμπα που διαθέτει στην πλώρη είτε με αποβατικά σκάφη που διαθέτει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ