Υγεία

Το έλαιο που διώχνει το ουρικό οξύ, μειώνει το άγχος & σταματά την επιθυμία για αλκοόλ και τσιγάρο

Τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες.
Σήμερα, πρόκειται να σας μιλήσουμε για ένα από τα πιο αποτελεσματικά – το μαύρο πιπέρι!

Το μαύρο πιπέρι έχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων και το αιθέριο έλαιό του είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού – Οφέλη για την υγεία
Αυτό το έλαιο έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στον οργανισμό καθώς είναι αντιβακτηριακό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, καθαρτικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό, εφιδρωτικό και καθαρτικό, μεταξύ άλλων.

Αντιβακτηριακή δραστηριότητα
Το μαύρο πιπέρι καταπραΰνει τα τσιμπήματα εντόμων και τις λοιμώξεις. Χρησιμοποιήστε τα τακτικά για να καθαρίσετε τις αρτηρίες και να μειώσετε τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

Αντιοξειδωτικό
Το μαύρο πιπέρι προλαμβάνει / επισκευάζει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπει τα ηπατικά προβλήματα, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Πεπτικό σύστημα
Αυτό το μπαχαρικό διεγείρει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Το ανεπαρκές σε λειτουργία πεπτικό σύστημα προκαλεί κολικούς, δυσκοιλιότητα και διάρροια.

Το μαύρο πιπέρι προλαμβάνει τον μετεωρισμό και διεγείρει την ούρηση και την εφίδρωση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για την απομάκρυνση τοξινών από το σώμα.

Προάγει την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος
Η πιπερίνη, μια ένωση που περιέχεται στο μαύρο πιπέρι, βελτιώνει τη γνωστική δυσλειτουργία και την εξασθένιση της μνήμης.

Αναπνευστικό σύστημα
Το μαύρο πιπέρι ανακουφίζει από τη ρινική συμφόρηση και την ιγμορίτιδα, χάρη στην ικανότητά του να διαλύει τη βλέννα και το φλέγμα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Υγιές δέρμα
Χρησιμοποιήστε μαύρο πιπέρι για τη θεραπεία της λεύκης, μια κατάσταση κατά την οποία αναπτύσσονται λευκά μπαλώματα στο δέρμα. Η πιπερίνη διεγείρει την παραγωγή χρωστικής στην επιδερμίδα.

Διαχείριση βάρους
Οι ενώσεις στο εξωτερικό στρώμα των κόκκων πιπεριού ενισχύουν τη διάσπαση του λίπους και προάγουν μια υγιή διαδικασία απώλειας βάρους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης του μαύρου πιπεριού και η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τον τρόπο που το παίρνετε. Μπορείτε να το καταναλώσετε ή να το εισπνεύσετε, ενώ άλλοι προτιμούν να το εφαρμόζουν τοπικά.

Ισχυρό άρωμα
Το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού καταπραΰνει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας. Συνδυάστε το με έλαιο λεβάντας ή κέδρου για να μειώσετε το ψυχικό στρες και να κόψετε εύκολα το κάπνισμα ή το αλκοόλ.

Λήψη από το στόμα
Προσθέστε λάδι μαύρου πιπεριού στο φαγητό σας. Περιέχει σεσκιτερπένια (sesquiterpenes), έναν τύπο αντιοξειδωτικών που διεγείρουν την ούρηση και την εφίδρωση. Το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού ενισχύει την παραγωγή χολής και ενισχύει την πέψη.

Τοπική εφαρμογή
Χρησιμοποιείτε το πάντα αραιωμένο με κάποιο λάδι βάσης για να χαλαρώσετε τους μύες και να θεραπεύσετε κράμπες ή στραμπούληγμα. Το μαύρο έλαιο πιπεριού έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες και γι’αυτό μειώνει τις κράμπες.

Η αντιοξειδωτική του ισχύς εξαλείφει το ουρικό οξύ από το αίμα, το οποίο το καθιστά ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν ουρική αρθρίτιδα, αρθρίτιδα και ρευματισμούς.

πηγή : truelife.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...