Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι ιδιοκτήτες του πλοίου που «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Αρματωλός»: Ηταν ναυτικό ατύχημα - Εμείς είμαστε έμποροι (βίντεο)

Να υποβαθμίσουν το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο "KARMATE" που παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα και «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Πολεμικού Ναυτικού, επιχειρούν οι Τούρκοι.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της εταιρείας του τουρκικού πλοίου τόνισε στην τουρκική έκδοση του Euronews ότι η σύγκρουση στο Αιγαίο ήταν ένα ατύχημα.Συγκεκριμένα ο Ομέρ Κουρού, ένας από τους συνεταίρους της πλοιοκτήτριας εταιρείας IstKum Denizcilik, διέψευσε ότι το επεισόδιο έγινε εσκεμμένα. «Εμείς είμαστε μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για το εμπόριο. Να μην σκέφτεται κανείς κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η είδηση του περιστατικού μεταδίδεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ειδησεογραφικά και χωρίς να λαμβάνει ιδιαίτερη έκταση.

«Στο Αιγαίο τουρκικό πλοίο συγκρούστηκε με ελληνικό σκάφος» μεταδίδει το NTV, ενώ με ίδιο τίτλο μεταδίδεται η είδηση από τη Yeni Akit. «Λόγος για νέα ένταση; Στο Αιγαίο συγκρούστηκαν ελληνικό και τουρκικό σκάφος…» γράφει η ιστοσελίδα «Φωνή της Θράκης».

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης κανενός από τα δύο πλοία στο περιστατικό στη Μυτιλήνη. Στη συνέχεια το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι από το ατύχημα δεν υπήρξε ούτε νεκρός, ούτε τραυματίας, ωστόσο υπήρξαν μικρές ζημιές και στα δύο πλοία. Προστίθεται ότι μετά τη σύγκρουση το τουρκικό πλοίο συνέχισε την πορεία του με κατεύθυνση την Τουρκία.

«Στις 4 Μαΐου 2018 και ώρα 04.08, το τουρκικής σημαίας πλοίο KARMATE, 73 μέτρων, το οποίο κατευθυνόταν στη Ραιδεστό από τη Σμύρνη φέροντας φορτίο 2 χιλιάδες 150 τόνους τσιμέντο, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης κατά τη διάρκεια της πορείας του συγκρούστηκε με το ελληνικής σημαίας 54.8 μέτρων πλοίο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ 3,8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μυτιλήνης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...