Κόσμος

Τουρκία: Ο Ερντογάν προσελκύει ψηφοφόρους με προεκλογικά...μπαχτσίσια

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στην Τουρκία και παράλληλα ανεβαίνουν και οι παροχές, ή αλλιώς τα μπαχτσίσια, που υπόσχεται ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εκλογικό σώμα.

Ο Ερντογάν ακολουθεί την παλιά και δοκιμασμένη συνταγή για να «κλέψει τις καρδιές» των ψηφοφόρων, υποσχόμενος επιδόματα και πάσης φύσεως προσφορές, ενόψει των προσεχών προεδρικών εκλογών στη χώρα που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου και υπό το βάρος τριών νέων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές, Ερντογάν και Μπαχτσελί συγκεντρώνουν από 46.9% έως 55.6%, ενώ ο Κεμαλιστής αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου έρχεται δεύτερος με ποσοστό από 20.6% έως 23.8%. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η ακροδεξιά Μεράλ Aκσενέρ με ποσοστό από 14.5% έως 17.5%. Τελευταίος από τους τέσσερις έρχεται ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς με ποσοστό από 8%-12%.

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν υπόσχεται προεκλογικά επίδομα εορτών στους συνταξιούχους ύψους 2.000 τουρκικών λιρών.

Επιπλέον, έχει υποσχεθεί νομιμοποίηση 13 εκατομμυρίων αυθαιρέτων, καθώς επίσης μείωση προστίμων και χρεών προς το δημόσιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ