Πολιτική

Τον... κάρφωσε - Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Εγώ τον Τόσκα τον βλέπω μόνο στην τηλεόραση

Διαψεύδοντας τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη , ότι γίνεται διάλογος με τους Αστυνομικούς, ο γγ του Σώματος Ειδικών Φρουρών, Σ. Μαυροειδάκος είπε πως «εγώ τον Τόσκα τον βλέπω μόνο από την τηλεόραση, δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά από τότε που έγινε Υπουργός».

«Με το φιλότιμο και τις ενέργειές τους οι Έλληνες Αστυνομικοί έχουν αποδείξει ότι είναι οι καλύτεροι της ΕΕ, παρά τους χαμηλούς μισθούς τους», πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Σ. Μαυροειδάκος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Ρουβίκωνα, είπε πως άκουσε τον αναπληρωτή Υπουργό

Προστασίας του Πολίτη να λέει ότι «έχει δώσει εντολές για συλλήψεις για τον Ρουβίκωνα», όπως ωστόσο είπε, τις εντολές δίνει «εκείνος στη φυσική ηγεσία και οι εντολές δε φτάνουν κάτω», ενώ για την αντιμετώπισή του επέρριψε ευθύνες στην κατάργηση της Ομάδας Δέλτα.

«Δε θα πάνε αστυνομικοί με ποδήλατα να πιάσουν το Ρουβίκωνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ, είπε πως «ήταν οργανωμένη. Ένας από αυτούς είχε ασύρματο και άκουγε την Αστυνομία κι εγώ αναρωτιέμαι: ο φρουρός μέσα είχε ασύρματο;».

Επανάλαβε και πάλι ότι τα περιπολικά κάνουν τα «ταξί» στον Ρουβίκωνα, καθώς τους προσάγουν και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι.

Μάλιστα, έκανε και μια αποκάλυψη για την επίθεση στο ΣτΕ, αφού είπε πως ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε έφερε τραύμα από μπουκάλι στο κεφάλι και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

«Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και δεν ειπώθηκε τίποτα», είπε σχετικά.

Τέλος, ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι Αστυνομικοί ασκούν βία σε πορείες όπως αυτές των συνταξιούχων, αλλά όχι στα Εξάρχεια, απάντησε πως «ο διμοιρίτης κάνει ό,τι του λένε από το Κέντρο Επιχειρήσεων, οι εντολές δίνονται μόνο για τις πορείες και όχι για τα Εξάρχεια»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...