Αρχείο

«Πάγωσε» το αίμα τους με τα κρητικά μαχαίρια: Τι απαίτησαν οι φρουροί του Κάρολου στην Κρήτη - Αντέδρασαν οι ντόπιοι

Όσοι παρακολουθήσαμε από κοντά την ολιγόωρη παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας νοιώσαμε στο πετσί μας την ιδιαιτέρως αυστηρή ( στα όρια της πρόκλησης πολλές φορές) συμπεριφορά των Βρετανών  αστυνομικών, της συνοδείας του ζεύγους, που έδειχναν  πως ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου δεν βρίσκονταν επίσκεψη σε κράτος  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κάπου στη χώρα των Παπούα!

Ένα άγνωστο περιστατικό από την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Κρήτη αποκαλύπτει το cretalive.

Σε σύσκεψη για τις τελικές λεπτομέρειες, λίγες μέρες πριν από την άφιξη Καμήλας - Καρόλου στην Κρήτη, υπήρξε εμπλοκή με το χορευτικό συγκρότημα.

Όταν οι Βρετανοί υπεύθυνοι ασφαλείας κατάλαβαν πως οι άνδρες χορευτές θα έφεραν στη ζώνη τους ένα κρητικό παραδοσιακό μαχαίρι... πάγωσαν, ζητώντας επίμονα να αφαιρεθεί από την φορεσιά.

Ωστόσο, τέτοια ήταν η αντίδραση από τους Κρητικούς, που τελικά οι Βρετανοί αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν.

«Εμείς το προτείνουμε, αλλά αν η αφαίρεση των μαχαιριών από τη στολή των χορευτών προσβάλει τον πολιτισμό σας...» φέρεται να είπε ένας από τους Βρετανούς.

Εν τέλει, όπως φαίνεται και από τα τηλεοπτικά πλάνα, οι άνδρες χορευτές κράτησαν το μαχαίρι τους.

Παρακολουθήστε το χορό του Κάρολου μετά το 12ο λεπτό

 

Η αντίδραση ήταν άμεση κάτι που έκανε τους Βρετανούς να αναδιπλωθούν:

“ κοιτάξτε εμείς το προτείνουμε, αλλά αν η αφαίρεση των μαχαιριών από τη στολή των χορευτών προσβάλει τον πολιτισμό σας... το συζητάμε !»

Ο Κάρολος χορεύει παραδοσιακούς χορούς

Τελικά, όπως καταλαβαίνετε (και εκ της εικόνας που κατέγραψε ο φακός), το χορευτικό συγκρότημα χόρεψε φορώντας τα μαχαίρια του, και όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση που σας μεταφέραμε έχουν να λένε για την παροιμιώδη αλλεργία των Βρετανών αστυνομικών που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους!

https://www.youtube.com/watch?v=S94YEUsfD6o

cretalive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ